Scenariu negru: rămâne Halep singura româncă în Top 100?

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep poate rămâne în scurt timp unica reprezentantă a României printre cele mai bune o sută de jucătoare ale lumii.

Țara noastră avea la finalul anului 2018 un număr record de șase tenismene în Top 100 WTA. 2019 n-a mai fost un an la fel de bun, existând șanse mari să rămânem în elită doar cu Simona Halep.

Urmează două luni de foc în circuitul feminin, cu două turnee de Grand Slam (Wimbledon, în plină desfășurare, urmat de US Open în august) care vor produce schimbări în clasamentul mondial. Importante vor fi performanțele jucătoarelor la aceste două mari competiții, dar și punctele cucerite în vara anului trecut, care vor fi scăzute pentru fiecare sportivă în parte. În ceea ce ne privește, într-o estimare pentru începutul lunii septembrie, luând în calcul doar aceste puncte care trebuie apărate, România nu stă deloc bine. Practic, dacă jucătoarele noastre vor evolua așa cum au făcut-o până acum în 2019, adică modest, Simona Halep va rămâne singura conațională în Top 100. În ierarhia virtuală la data de 9 septembrie, la finalul US Open, Halep e pe locul 10, fiind una dintre tenismenele care vor pierde cele mai multe puncte (1495), în special ca urmare a reușitelor din 2018 de la Montreal (titlu) și Cincinnati (finală). Mai prost decât Halep la acest capitol, al punctelor de apărat, e numai japoneza Osaka, învingătoare la US Open.

Dacă Halep se va menține probabil în Top 10, celelalte jucătoare ale României se vor învârti în jurul locului 100. În aceeași estimare, Monica Niculescu ar fi a doua româncă, pe locul 95, urmată de Sorana Cîrstea (99) și Irina Begu (101). De o cădere dramatică e amenințată însă Mihaela Buzărnescu. În prezent pe poziția a 53-a în lume, „Miki” ar ajunge pe 121, adică aproape 70 de locuri mai jos. Buzărnescu are 637 de puncte de apărat, plătind tribut victoriei de la San Jose, atunci când a atins forma maximă a carierei, puțin timp înainte de a se accidenta grav. Doar cu Halep în Top 100 e un scenariu negru, care ar contrasta puternic cu tabloul de la finalul stagiunii 2018. Atunci, România era a treia forță a lumii în tenisul feminin (după SUA și Rusia), cu șase jucătoare în Top 100. Alături de Simona, în această postură onorantă se mai aflau Buzărnescu, Begu, Cîrstea, Niculescu și Ana Bogdan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net