România, în zodia ghinionului la tenis

Ultima actualizare:

    Căzătura suferită sâmbătă a făcut-o pe Simona Halep să piardă meciul de ieri cu KerberFoto: sportpictures.eu
Căzătura suferită sâmbătă a făcut-o pe Simona Halep să piardă meciul de ieri cu KerberFoto: sportpictures.eu

Deziluzie mare în sala Polivalentă din Cluj. România a fost învinsă de Germania şi a retrogradat în Grupa Mondială II după doar un an în prima divizie a tenisului feminin. Simona Halep şi Monica Niculescu au fost învinse duminică (17 aprilie) în meciurile de simplu.

2016 a fost cel mai negru an din ultimii 3 la nivelul echipei de Fed Cup a României. Fetele noastre au jucat două partide acasă, în faţa a peste 7.000 de oameni – cu Cehia şi cu Germania – şi le-au piedut pe ambele, astfel că de la anul o vom lua din nou de jos. Adică din Grupa Mondială II. După o primă zi încheiată cu scorul general de 1-1 - conform calculelor hârtiei - ziua de duminică a început cu o deziluzie: Simona Halep, vizibil afectată de accidentarea suferită sâmbătă, nu i-a putut face faţă nemţoaicei Angelique Kerber, care s-a impus cu 6-2, 6-2. La conferinţa de presă de după meci, românca a recunoscut că prestaţia i-a fost influenţată de această leziune. „Şi eu am jucat mai slab şi Kerber a fost într-o formă foarte bună. A jucat un tenis foarte bun, o felicit pentru asta. I-a intrat tot, cu foarte multe mingi pe tuşă şi eu m-am demoralizat. Am jucat mai slab, au fost şi puţine orele de recuperare de ieri şi am jucat şi cu dureri la picior, care s-a umflat. Nu spun asta ca să găsesc scuze. Nu am simţit prea bine meciul astăzi, i-am dat prea mult ritm, iar ea a fost agresivă. Întotdeauna voi juca cu drag la Fed Cup. Mulţumim publicului din Cluj care şi acum a fost deosebit”, a spus Simona Halep. Ea spune că nu ştie dacă va putea evolua la Stuttgart, turneul WTA care începe luni şi la care e cap de serie 4. „Voi merge acolo, dar sper să joc cât mai târziu, pentru că mă doare piciorul. E umflat şi am nevoie de recuperare”, a declarat Simona, care va avea primul tur liber. 

Cu nemţoaicele conducând cu 2-1, căpitanul nejucător al României, Alina Tecşor, a făcut o mişcare aşteptată: a introdus-o pe Monica Niculescu în locul Irinei Begu să joace contra Andreei Petkovic. Iar după o jumătate de oră deja ne simţeam ca nişte învingători, Monica impunându-se în primul set cu scorul de 6-0. Numai că nemţoaica şi-a găsit ritmul şi a revenit în joc atât de bine că a salvat chiar şi două mingi de meci ale româncei, la 5-4 în setul secund, pe serviciul Monicăi. Din păcate, a câştigat apoi actul al doilea la tie-break, impunându-se şi în decisiv cu 6-3.

Astfel, Germania a ajuns să conducă la „general” cu 3-1 şi, indiferent de rezultatul meciului de dublu, care s-a disputat după închiderea ediţiei, să îşi menţină locul în grupa Mondială I.

În ceea ce priveşte echipa noastră, aceasta va juca anul viitor în eşalonul al II-lea, la capătul unui meci în care româncele pot acuza şi lipsa şansei – dacă Simona era aptă 100%, iar Monica nu rata cele două mingi de meci, nu se ştie cum s-ar fi terminat confruntarea cu Germania.

Posibilele adversare din Grupa Mondială II

România va juca anul viitor în Grupa Mondială II, acolo unde a fost şi anul trecut. Primul meci va avea loc în luna februarie, iar tragerea la sorţi în iunie. Până acum se ştiu alte câteva echipe care vor mai evolua în Grupa Mondială II, în afara României: Italia, Australia, Slovacia, Taiwan şi Ucraina. Ultimele două formaţii urma să fie stabilite dintre învingătoarea meciului Serbia – Belgia şi pierzătoarea partidei  Rusia – Belarus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net