Roger Federer s-a operat din nou la genunchi. Nu va mai juca deloc în 2020

federer_wimbledon.jpg

Roger Federer spera să cucerească al nouălea titlu la Wimbledon în acest an
Roger Federer spera să cucerească al nouălea titlu la Wimbledon în acest an
FOTO: EPA
Citeste tot despre: 

Elvețianul Roger Federer trece prin cea mai grea perioadă a carierei. El a suferit o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul operat deja și va reveni pe teren abia în 2021.

Roger Federer era unul dintre sportivii care au fost ocoliți de accidentări în cea mai mare parte a carierei, aceasta fiind și una dintre explicațiile longevității sale uluitoare, dar și a rezultatelor de excepție. Numai că se pare că  vârsta își spune cuvântul și corpul își cere tributul. Elvețianul, care va împlini 39 de ani la 8 august, a anunţat că a suferit o nouă intervenţie chirurgicală la genunchiul drept şi nu va mai juca în acest sezon, sperând să revină pe teren în 2021.

”În urmă cu câteva săptămâni, întâmpinând probleme în procesul de recuperare, a trebuit să fiu supus unei noi şi scurte intervenţii artroscopice la genunchiul meu drept. Acum, intenţionez să-mi iau timpul necesar pentru a fi pregătit sută la sută să joc la cel mai înalt nivel al meu. Îmi vor lipsi fanii mei şi circuitul, dar aştept cu nerăbdare să îi văd pe toţi înapoi în circuit, la începutul sezonului 2021”, a scris Roger Federer pe Twitter.

Clasat acum pe locul 4 în clasamentul mondial ATP, Roger Federer, care deține recordul titlurilor de Grand Slam, 20, s-a accidentat la Australian Open, unde a fost eliminat în semifinale de Novak Djokovic. El îşi reluase antrenamentele la finalul lunii martie, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie. Dacă totul decurgea cum era programat și dacă nu ar fi apărut întreruperea circuitului cauzată de pandemia de coronavirus, elvețianul urma să revină pe teren în sezonul de iarbă, după Roland Garros, pentru a putea juca la Wimbledon, unde anul trecut a fost finalist.

Loading...