Pregătirea Jocurilor Olimpice, în pericol?

Ultima actualizare:

    Horia şi Florin  speră la o  medalie la Rio
Horia şi Florin speră la o medalie la Rio

Horia Tecău şi Florin Mergea reprezintă una dintre speranţele reale ale României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Numai că pregătirea comună dorită de cei doi ar putea fi periclitată de indianul Rohan Bopanna, partenerul lui Florin.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în proba de dublu la tenis pot participa doar perechi formate din jucători din aceeaşi ţară. Aşa cum e normal, Horia Tecău şi Florin Mergea, adversari în finala Turneului Campionilor din urmă cu două luni, vor fi parteneri în încercarea de a obţine prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc. Numai că acest lucru poate fi obţinut cu condiţia ca cei doi să facă pereche la un turneu sau două înaintea marii competiţii programate la început de august. Cum fiecare joacă alături de alt partener (Tecău împreună cu Rojer, iar Mergea împreună cu Bopanna), planul ideal e ca ambele perechi să ia un start lansat în 2016, să adune suficiente puncte în vederea Turneului Campionilor, astfel încât Horia şi Florin să-şi permită să joace două turnee împreună înaintea Jocurilor Olimpice. Acestea ar fi cel de la Washington şi cel de la Toronto, care e în categoria Masters. Dacă românii nu au nimic împotrivă cu acest plan, din contră, chiar ei l-au gândit aşa, Rohan Bopanna, partenerul lui Florin, pare “Gică-contra”. A fost dat de gol de cel cu care ar urma să facă pereche la JO, Leander Paes (42 de ani). 

Aflat în faţa celei de-a şaptea participări olimpice din carieră, acesta a declarat: ”L-am întrebat pe Rohan dacă nu vrea să joace cu mine pentru a ne pregăti pentru Rio, dar el m-a refuzat, spunându-mi că se simte foarte bine alături de Florin Mergea şi vrea să continue cu el”, a spus Paes. Acesta a mai adăugat că speră ca Bopanna să se răzgândească şi să joace măcar câteva turnee cu el înainte de Rio.

Românii vor să joace împreună

În lumea tenisului, jucătorii indieni sunt cunoscuţi pentru firea lor uneori ciudată, “având Bollywood-ul în ei”. Aşa că e de aşteptat ca până în vară Bopanna să-şi mai schimbe opţiunea de câteva ori, astfel încât înaintea JO (turneul de tenis e programat în perioada 8-14 august) Florin şi Horia să refacă cuplul de aur al tenisului românesc în timp util pentru medalia visată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net