Patricia Țig s-a calificat magistral în finală la București!

tig-patricia_rps6593.jpg

Patricia Țig a avut o nouă evoluție remarcabilă la turneul bucureștean
Patricia Țig a avut o nouă evoluție remarcabilă la turneul bucureștean
Foto: Sport Pictures

Plecată din calificări, Patricia Țig a avut o nouă evoluție deosebită calificându-se în finala turneului de la București. Jucătoarea originară din Caransebeș a furnizat, ieri, o nouă surpriză la această ediție a BRD Bucharest Open.

Fără clasare WTA în urmă cu o săptămână, Patricia Maria Țig (24 de ani) a câștigat cu 6-3, 6-1 semifinala cu Laura Siegemund (Germania), cea care o eliminase vineri pe Irina Begu. 
Revenită recent pe teren după o pauză de mai bine de un an determinată de faptul că a devenit mamă, românca a dominat autoritar disputa de la Arenele BNR. În setul 2 al semifinalei de ieri, din cauza temperaturii ridicate, Laura Siegemund a solicitat asistență medicală, însă a continuat jocul.  
Până la această calificare în ultimul act, ”Pati” obținuse următoarele rezultate pe tabloul principal: 6-2, 6-1 cu Anna Bondar (Ungaria), 6-2, 7-5 cu Anastasija Sevastova (Letonia, favorită nr. 1 și deținătoare a trofeului) și 6-3, 3-6, 6-3 cu Kristina Pliskova (Cehia, cap de serie nr. 8). 
Pentru Patricia Țig aceasta este cea de-a doua finală WTA pe care o dispută în carieră după aceea pierdută (3-6, 7-5, 0-6 cu Margarita Gasparian) la Baku, în 27 iulie 2015. De asemenea, ea a mai jucat finale de dublu la București, în 2015, alături de Andreea Mitu, și în Luxemburg, în 2016, cu Monica Niculescu. ”Sunt puțin amețită... Vă mulțumesc pentru susținere! Sunt foarte bucuroasă. Sper să-mi fac treaba bine în finală”, a declarat Patricia, cu lacrimi în ochi, chiar pe teren, după meci. 
În cealaltă semifinală, care se dispută la această oră, se înfruntă Martina Di Giuseppe (Italia) și Elena Rybakina (Kazahstan). După acest meci, vor juca pentru calificarea în finala probei de dublu două perechi din țara noastră: Irina Begu și Raluca Olaru, principalele favorite, respectiv Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1