Patricia Țig lovește din nou: e în semifinale la BRD Bucharest Open

patricia-tig-bucuresti-tenis-1c3a5142m.jpg

La această ediție a turneului bucureștean, Patricia Țig a ajuns în semifinale venind din calificări
La această ediție a turneului bucureștean, Patricia Țig a ajuns în semifinale venind din calificări
Foto: Marian Burlacu

Fără clasare WTA în urmă cu o săptămână, Patricia Maria Țig a izbutit o nouă victorie și jucătoarea originară din Caransebeș s-a calificat în semifinale la BRD Bucharest Open.

Revenită în circuitul mondial după ce a devenit mamă, Patricia Maria Țig (24 de ani) s-a impus aseară, cu 6-3, 3-6, 6-3, în fața Kristynei Pliskova (Cehia, numărul 92 mondial).
Pati a făcut un meci foarte bun, dominând cu autoritate în setul decisiv, în care a condus cu 5-0. Ea confirmă că victoria din turul 2 al întrecerii bucureștene, obținută în fața deținătoarei titlului și, totodată, a principalei favorite,  letona Anastasija Sevastova, n-a fost întâmplătoare.  Aflată la prima participare la un turneu WTA după o pauză de peste doi ani, românca o va întâlni în semifinale pe Laura Siegemund (Germania, 77 WTA, cap de serie 6), care a depășit-o cu 7-5, 6-2 pe Irina-Camelia Begu (112 WTA), în primul sfert de finală al BRD Bucharest Open.
Patricia Țig are în palmares 14 titluri ITF. Ea a disputat o finală WTA de simplu în 2015, la Baku, pierdută cu Margarita Gasparyan (3-6, 7-5, 0-6), precum și alte două de dublu, la București, în 2015 și 2016. Românca a atins locul 83 WTA în aprilie 2017, cel mai bun din carieră.  
În cealaltă semifinală și-a asigurat prezența Elena Ribakina (Kazahstan, locul 106 WTA), învingătoare cu 7-6/4, 6-3 în meciul cu  favorite numărul 2, sportiva slovacă Viktoria Kuzmova (54 WTA). Ea o va avea ca adversară pe câștigătoarea ultimului sfert de finală, Barbora Krejcikova (Cehia,132 WTA) – Martina Di Giuseppe (Italia, 211 WTA), disputat aseară după închiderea ediției.

Loading...