Pariul lui Florin Mergea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tenismenul Florin Mergea, medaliat cu argint la JO şi de 7 ori campion la dublu în ATP, a decis să-şi schimbe partenerul. Surpriza vine abia atunci când aflăm cu cine va juca numărul 51 ATP: cu românul Adrian Barbu, ocupantul locului 824! Click! vă spune trei motive ale deciziei lui Florin.

1.Se poate reface după accidentare

În ultima vreme, Florin a fost măcinat de accidentări, aşa că era nevoie de o pauză din marile turnee, unde stresul şi solicitarea sunt foarte mari. “Când corpul îţi transmite semnale, e timpul să stai şi să le asculţi. Ultimul a venit în timpul turneului de la Wimbledon”, a scris Florin pe Facebook. Făcând pereche cu ocupantul locului 824, el va putea juca astfel anul acesta la turnee mici, de tip ITF, unde pentru el va conta doar bucuria jocului.

2.Preferă să joace cu un prieten

Florin Mergea a recunoscut că nu poate face pereche decât cu cineva cu care se înţelege foarte bine şi în afara terenului. Echipele nu pot avea succes fără chimia componenţilor, iar acum Florin se poate declara fericit: va juca alături de un foate bun prieten. “Antrenamente excelente, motivaţie la cote înalte, ambiţie egală cu a mea, valori comune, un român şi mai presus de toate un foarte bun prieten”, aşa a caracterizat Florin parteneriatul. 

3.Nu are multe puncte de apărat

Florin şi-a ales foarte bine momentul. Din cauza accidentărilor apărute după JO, el nu a putut juca decât două turnee din august până la finalul sezonului trecut, aşa că acum nu are prea multe puncte de apărat. Astfel că, jucând alături de Adrian Barbu la turneele mici, conform clasamentului combinat al lor, ei pot acumula până la finalul anului puncte care să le permită anul viitor concretizarea acestui pariu: „Ce mă împiedică pe mine să joc din nou turnee futures sau challenger-uri şi să-i spun ce am văzut şi învăţat în ultimii 5 ani? Ce ar ieşi de aici? O perioadă foarte bună de antrenamente chiar în competiţii şi un clasament în creştere pentru Adrian Barbu, care ne va da şanse de a participa la turneele mari de anul viitor”, a mai scris Mergea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net