Novak Djokovic a sărit în sprijinul Soranei

Ultima actualizare:

    Novak DjokovicFoto: Guliver/ GettyImages
Novak DjokovicFoto: Guliver/ GettyImages

72 de jucători și de jucătoare sunt în carantină totală 14 zile la Melbourne fără a avea o altă vină decât de a fi călătorit în avioane puse la dispoziție de organizatorii Australian Open, dar în care s-a descoperit câte un pasager cu coronavirus. Novak Djokovic a încercat să le sară în ajutor.

După ce nume importante ale tenisului, precum Victoria Azarenka, Sloane Stephens sau Kei Nishikori, s-au trezit în imposibilitatea de a face vreu antrenament timp de două săptămâni, liderul ATP, Novak Djokovic, a trimis o scrisoare deschisă directorului Australian Open, în care cere un tratament egal pentru toți jucătorii. Aceasta are 6 puncte. Printre altele, sârbul cere ca fiecare jucător să primească în cameră câte un aparat de fitness, pentru a-și menține măcar condiția fizică, să fie reduse numărul de zile de carantină pentru cei izolați în cazul în care mai multe teste consecutive de coronavirus au rezultate negative, sau fie permise întâlnirile în cameră cu antrenorul sau preparatorul fizic. De asemenea, a sugerat ca aceștia să fie mutați în case cu teren de tenis, pentru a se putea antrena în continuare.

Din păcate pentru cei izolați, printre care se numără și Sorana Cîrstea, cererile au fost respinse. Inclusiv prim-ministrul regiunii Victoria, unde are loc turneul, Dan Andrews, i-a răspuns lui Djokovic într-o conferință de presă, transmițându-i că nici o condiție de carantinare nu este negociabilă, pentru că așa e legea.

Mai mult, Djokovic și-a atras și criticile unor ziariști sau ale unor sportivi care nu sunt în carantină și cărora, evident, le convine că viitorii posibili adversari nu se pot pregăti. Aceștia i-au spus că nu are dreptul să vorbească după ce în vară, la acele turnee demonstrative reunite sub genericul de Adria Tour, o bună parte dintre participanți, inclusiv el, s-au îmbolnăvit de coronavirus deoarece nu au respectat nici o regulă de distanțare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net