Novak Djokovic este campion pentru a treia oară la US Open

novak_djokovic_campion_us_open.jpg

Novak Djokovic campion la US Open a treia oară
Novak Djokovic campion la US Open a treia oară
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Sârbul Novak Djokovic este campion la US Open. El a reușit să cucerească cel de-a treilea titlu la turneul american. În finala ediției 2018, el l-a învins pe argentinianul Juan Martin del Potro.

În finala de la US Open 2018, Novak Djokovic l-a învins cu scorul de 6-3, 7-6, 6-3 pe argentinianul Juan Martin del Potro, cucerind al treilea titlu la New York, după cele din 2011 și 2015.
Astfel, Djokovic, care anul acesta s-a impus și la Wimbledon, a ajuns la 14 trofee de Grand Slam în carieră, egalându-l astfel pe americanul Pete Sampras. El ocupă locul al treilea în clasamentul all-time, după Roger Federer și Rafael Nadal.

Novak Djokovic e campion la US Open și s-a umplut de bani

Novak Djokovic, moul campion de la US Open, a primit cel mai mare permiu din istorie după victoria de duminică. El a câștigat un cec de 3,8 milioane de dolari la New York, cu care a ajuns la un total de peste 119 milioane de dolari câștigate în carieră. Djokovic a trecut pe primul loc în acest top, întrecându-l pe Roger Federer, care înainte de US Open domina acest clasament, cu cele 117,5 milioane de dolari câştigate în carieră. El a fost eliminat în optimi la Flushing Meadows şi a primit ca premiu "doar" 266.000 de dolari.

Djokovic avea înaintea ultimului grand slam al anului 115,3 milioane de dolari premii, iar, prin succesul de la Flushing Meadows, a mai câştigat 3,8 milioane de dolari, depăşind astfel 119 milioane de dolari.

De la 15 iulie, când s-a impus la Wimbledon, Novak Djokovic a câştigat premii de aproape opt milioane de dolari: 2,9 milioane pentru grand slamul londonez, aproape 1,1 milioane pentru trofeul de la Cincinnati şi 3,8 milioane la New York (cel mai mare premiu din istorie, în tenis).

loading...
Loading...

Citește și