Ne-au masacrat şi la tenis. România - Polonia, 2-3 în Cupa Davis şi rămânem în lumea a doua

Marius Copil.jpg

Echipa de Cupa Davis a României s-a înclinat la Cluj cu scorul de 3-2 şi rămâne în lumea a doua a acestei competiţii. Marius Copil a dezamăgit teribil duminică
foto: EPA

Băieţii lui Gabriel Trifu ne-au oferit de doi bani speranţe că putem să revenim în Grupa I Mondială şi să ne batem cu greii acestui sport, dar tot ei ni le-au năruit rapid. Punctul lui Marius Copil, de sâmbătă, şi victoria de la dublu, nu au fost suficiente, iar România rămâne în Grupa a II-a Europa/Africa.

După 1-1 în prima zi, totul avea să se decidă ieri în Sala Sporturilor, din Cluj Napoca, iar începutul a fost perfect. Florin Mergea şi Horia Tecău au trecut dramatic de cuplul polonez Kubot/Matkowski, scor 7-5, 4-6, 6-3, şi ne-au adus la un singur punct de victoria finală şi implicit de promovarea în lumea bună a tenisului de echipă mondial. Uşor de zis, greu de făcut. Prima şi cea mai mare speranţă a stat în cel mai bine clasat român din ierarhia ATP, Marius Copil, ocupantul locului 81, care l-a întâlnit pe numărul 1 de la polonezi, Hubert Hurkacz, locul 95 ATP. Din păcate pentru noi nu s-au respectat calculele hârtiei şi am avut parte de o surpriză neplăcută. Arădeanul a pierdut în două seturi simple, 3-6, 4-6, şi ne-a aruncat disperarea în mâinile lui Adrian Ungur. Acesta nu mai e însă jucătorul din urmă cu câţiva ani şi a arătat că nu ne poate ajuta prea mult în condiţiile în care joacă de câteva ori pe sezon, şi atunci în Cupa Davis pentru că nu are cine altcineva. Căzut pe locul 674 ATP, Ungur s-a bătut mai mult din dorinţă şi entuziasm cu Kamil Majchrzak, locul 187 ATP, dar a trebuit să se recunoască şi el învins, scor 3-6, 2-6. Din păcate, am pierdut o nouă bătălie importantă, fiind întorşi de la 2-1, şi, deocamdată, nu putem spera la mai mult.

Loading...

Citește și