Mihaela Buzarnescu, a 18-a româncă în Top 100 WTA

Ultima actualizare:

    Mihaela BuzarnescuFOTO: EPA
Mihaela BuzarnescuFOTO: EPA

Mihaela Buzărnescu a intrat în premieră între primele 100 de jucătoare ale lumii, acolo unde doar foarte puține compatrioate au ajuns.

Clasamentul WTA a fost înființat în noiembrie 1975, însă jucătoarele de tenis din România nu au avut prea multe motive de bucurie de-a lungul timpului. Doar 18 dintre miile de jucătoare de tenis avute de România în ultimii 42 de ani au reușit să intre vreodată în Top 100 WTA.

Mihaela Buzărnescu a reușit să intre în acest club select ieri. La 29 de ani, vârstă la care alte jucătoare se gândesc deja la retragere sau își văd deja de viața de după tenis, ea a uimit lumea sportului în acest sezon. A început anul în afara primelor 500 de jucătoare ale lumii și visa să reușească să joace măcar în calificările unui turneu de Grand Slam. Din fericire, seria excepțională de victorii obținută în vară la turneele ITF a adus-o chiar în situația de a găsi forma necesară nu doar de a juca în calificări, dar chiar de a ajunge pe tabloul principal la US Open. Acolo unde a făcut un meci foarte bun contra unei rivale din vremea junioratului, daneza Caroline Wozniacki. Dar performanțele au continuat și Mihaela a reușit să ajungă acolo unde nici nu îndrăznea să spere în luna ianuarie: între cele mai valoroase 100 de jucătoare din lume! Ea a urcat de ieri pe locul 89 în clasamentul mondial de simplu, punctele necesare realizării pasului fiind obținute la Linz, unde a pornit din calificări și a ajuns în semifinale.

Să nu credeți că intrarea în Top 100 WTA este un lucru la îndemâna oricui! De-a lungul timpului, doar 18 românce au reușit să intre în acest club select. Iar dacă ne gândim că în aceeași perioadă au existat 25 de lideri mondiali, ne putem da seama cât este de greu să pătrunzi între primele 100 de jucătoare ale lumii, ce presiune și ce concurență extraordinară este.

Bineînțeles că jucătoarea din țară cel mai bine clasată din istorie este Simona Halep, cea care luni a intrat în a doua săptămână de domnie în clasamentul WTA. În afara ei, doar alte două românce au mai intrat în Top 10: Irina Spîrlea, care a ajuns până pe 7, și Virginia Ruzici, care a fost pe 8. În rest, am mai avut o singură jucătoare de Top 20, Ruxandra Dragomir, care a ajuns pe 15 în lume, plus alte 6 compatrioate care au intrat în Top 50.

Ele sunt româncele din Top 100 all-time

Nume    Loc WTA

Simona Halep    1

Irina Spîrlea 7

Virginia Ruzici    8

Ruxandra Dragomir 15

Sorana Cîrstea   21

Irina Begu    22

Alexandra Dulgheru 26

Monica Niculescu     28

Florența Mihai   29

Lucia Romanov  49

Raluca Olaru      53

Edina Gallovits-Hall  54

Alexandra Cadanțu  59

Cătălina Cristea 59

Andreea Mitu    68

Raluca Sandu     68

Patricia Țig  83

Mihaela Buzărnescu 89

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net