Marţea neagră a Sharapovei

18-sport-sharapova-gettyimages-683877496-230323.jpg

Sharapova, infrangere, calificare, turneu, invitatie, Wimbledon
Pentru Maria Sharapova, sezonul de zgură s-a încheiat cu o retragere în turul secund la Roma
Foto: Guliver/Getty Images

Pentru Maria Sharapova ziua de marţi, 16 mai, a fost una cu ghinion din punct de vedere profesional. În decurs de doar patru ore, fostul lider mondial a suferit trei înfrângeri.

Mai întâi, conducătorii Federaţiei Franceze de Tenis au anunţat, prin vocea preşedintelui Bernard Giudicelli, numele jucătoarelor şi jucătorilor care vor primi wild-card în calificări şi pe tabloul principal. Ei bine, Sharapova nu s-a aflat pe nici una dintre liste, iar şeful tenisului francez a şi motivat acest lucru: „Nu pot să-i acord un wild-card. Ea a câştigat două titluri aici pe meritul ei. Dacă se poate oferi un wild-card când revii după o accidentare, acest lucru nu este valabil când e vorba de dopaj. Ţine doar de Maria să găsească puterea de a câştiga din nou titluri majore”, a declarat Giudicelli. El a fost criticat apoi de preşedintele WTA, Steve Simon, care, depăşindu-şi atribuţiile, a declarat: „Nu sunt de acord cu justificările deciziei Federaţiei Franceze privind refuzul a a-i acorda un wild-card Mariei Sharapova pentru Roland Garros. Ea şi-a ispăşit pedeapsa. Nu trebuie să penalizăm un jucător mai mult decât sancţiunile dictate deja”, a spus Simon.

La două ore de la acest anunţ, Maria Sharapova a intrat pe teren la Roma, pentru a juca în turul secund al turneului italian, contra croatei Mirjana Lucic Baroni. Din păcate pentru ea, Maria a fost nevoită să se retragă de pe teren în setul decisiv, din cauza unei accidentări la piciorul stâng. Această înfrângere a atras după ea un al treilea ghinion: Sharpova a pierdut şansa de a mai urca în clasament şi a prinde in extremis un loc pe tabloul principal de la Wimbledon. Cu poziţia pe care o va ocupa luni – 171 WTA – fostul lider mondial nu va putea juca decât în calificările celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ar fi o premieră în cariera jucătoarei ex-sovietice.

Loading...

Citește și