Irina Begu, performanță de excepție: e în semifinale la Roland Garros

irina_begu.jpg

Irina Begu la Roland Garros
Irina Begu la Roland Garros
FOTO: EPA

Performanță de excepție reușită de Irina Begu la Roland Garros. În pereche cu argentinianca Nadia Podoroska, ea s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului parizian.

În sferturile de finală, Begu şi colega sa au învins cu scorul de 6-3, 4-6, 6-2 cuplulu Petra Martic/ Shelby Rogers, la capătul unui meci care a durat două ore şi 10 minute. În penultimul act, Irina Begu şi Nadia Podoroska vor întâlni perechea favorită 14, Bethanie Mattek-Sands/ Iga Swiatek. Poloneza este deținătoarea titlului la simplu și a rămas principala favorită și în actuala ediție după eliminările primilor capi de serie. 
Pentru calificarea în semifinale, Irina și-a asigurat un cec de 42.000 de euro, dar mai importante sunt cele 780 de puncte WTA. Cu ajutorul acestora, ea a făcut deja un salt de 42 de locuri în clasamentul live al specialității, unde ocupă acum poziția 62. Dacă va cuceri titlul, Begu va urca până pe locul 30. Românca este recunoscută drept o specialistă a jocului de dublu, dar în ultimii ani nu a prea mai evoluat în concursurile perechilor. Când o făcea des, ea a ajuns până pe poziția 22 în clasamentul mondial.
Irina este ultima reprezentantă a României rămasă în cursă la Roland Garros 2021. La dublu masculin, Horia Tecău a fost aproape de o performanță similară, dar a fost eliminat în sferturile concursului în care a făcut pereche cu neamțul Kevin Krawiertz, nimeni altul decât campionul ultimelor două ediții ale turneului parizian.

 

Loading...