Incredibil: România, la egalitate cu Luxemburg în Cupa Davis

Ultima actualizare:

    Marius Copil e singurul român în Top 100 ATPFOTO: EPA
Marius Copil e singurul român în Top 100 ATPFOTO: EPA

România și Luxemburg se află la egalitate, după prima zi a meciului din Grupa a II-a a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis. Un rezultat surprinzător, având în vedere că oaspeții nu au nici un jucător în clasamentul mondial. Calificarea se joacă duminică, la Piatra Neamț.

Ziua de sâmbătă nu a început deloc bine pentru români. Nicolae Frunză, pe vremuri unul dintre cei mai valoroși juniori din lume, un jucător care îl învingea lejer pe actualul număr 5 mondial, germanul Alexander Zverev, a ajuns la contraperformanța de a fi învins, la el acasă, de un jucător pentru care clasamentul mondial ATP e doar o sursă de informare, nu o ierarhie în care să-și caute numele. Nicolae Frunză, situat pe locul 596 mondial, a fost învins de Ugo Nastasi, scor 7-6 (5), 1-6, 6-3, producând una dintre cele mai neplăcute surprize din istoria tenisului românesc.

Din fericire, în echipă există Marius Copil. Singurul jucător român nu doar din Top 100, dar chiar din Top 400 mondial, nu a avut nici un fel de probleme pentru a trece, în mai puțin de o oră, de un amator, Christophe Tholl. Copil s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, în al doilea meci al întâlnirii de Cupa Davis România – Luxemburg, astfel că scorul general al confruntării de la Piatra Neamţ este 1-1.

Meciurile se vor relua duminică. Conform noului regulament impus de Federația Internațională de Tenis, în cea de-a doua zi de competiție se dispută trei meciuri, începând cu dublul. Astfel, de la ora 11.00, Horia Tecău și Florin Mergea vor păși primii în Sala Polivalentă din Piatra Neamț. Ei vor juca împotriva perechii Ugo Nastasi/ Christophe Tholl. Meciul va fi urmat de cele două partide de simplu. Toate meciurile vor fi transmise pe TelekomSport.

Dacă totul va decurge conform calculelor hârtiei, România se va califica fără probleme în turul secund, acolo unde va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Maroc și Georgia. După prima zi, africanii conduc cu 2-0. Pentru a reveni în Grupa I a Zonei Euro-Africane, de unde au retrogradat în 2017 după 25 de ani, românii au nevoie să treacă de trei tururi.

România – Luxemburg 1-1

Ieri

Nicolae Frunză - Ugo Nastasi 7-6, 1-6, 6-3

Marius Copil - Christophe Tholl 6-3, 6-2

Azi (ora 11.00)

Florin Mergea/ Horia Tecău – Ugo Nastasi/ Christophe Tholl

Marius Copil – Ugo Nastasi

Nicolae Frunză – Christophe Tholl

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net