Începe perioada de foc pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: EPA
Simona HalepFOTO: EPA

Simona Halep are de apărat în sezonul de zgură 3.070 de puncte, mai mult de o treime din total. Primul meci va avea loc miercuri.

Simona Halep, liderul clasamentului mondial, a plecat ieri spre Stuttgart, unde încearcă să-şi apere semifinala jucată anul trecut. Competiţia germană e doar prima dintr-o suită de patru întreceri la finalul căreia românca poate cunoaşte succesul sau agonia.

După euforia celor două zile trăite la Cluj, când a câştigat ambele partide disputate în Fed Cup şi a promovat, alături de echipa României, în Grupa Mondială 1 a competiţiei, Simona Halep revine, din această săptămână, la „serviciul” ei obişnuit: meciurile din circuitul profesionist. Şi nu va avea deloc o perioadă uşoară, pentru că toţi ochii vor fi pe ea. Nu doar pentru că este liderul clasamentului mondial, ci şi pentru că este, conform unul clasament făcut de WTA pe baza rezultatelor din ultimii ani, cea mai valoroasă jucătoare pe zgură din lume în momentul actual.

În tenis, forma bună atrage victorii şi acestea aduc puncte, numai că regulamentul te obligă ca şi anul următor să joci cel puţin la acelaşi nivel cu cel din sezonul trecut dacă nu vrei să te prăbuşeşti în clasament. Iar Simona se află acum exact în această situaţie, pentru că în următoarele şapte săptămâni, adică până pe 10 iunie, are de apărat un titlu, două finale şi o semifinală. În total, 3.070 de puncte! Ea are acum 8.140, aşa că fără un parcurs bun pe zgură riscă să piardă chiar locul pe podiumul clasamentul mondial până în vară.

Primul obstacol este turneul de la Stuttgart, acolo unde va juca începând de miercuri. Prima adversară va fi învingătoarea meciului dintre Daria Kasatkina şi Magdalena Rybarikova. Anul trecut, Simona a jucat semifinala, având de apărat 185 de puncte.

În continuare, după o săptămână de pauză, Simona va juca la Madrid, acolo unde este neînvinsă din 2015, fiind campioana ultimelor două ediţii. Acolo are de apărat 1.000 de puncte. Va urma Roma, unde a jucat finala în 2017, trecându-şi în cont 585 de puncte. În fine, perioada de foc se va încheia cu cel mai aşteptat turneu al anului pentru români: Roland Garros. Unde va ajunge din postura de finalistă, adică va avea de apărat 1.300 de puncte.

Turneele Simonei Halep pe zgură

Turneu  Perioada Puncte

Stuttgart       23 - 29 aprilie     185

Madrid  6-13 mai      1.000

Roma    13 - 20 mai  585

Roland Garros    27 mai - 10 iunie 1.300

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net