Începe o săptămână de foc pentru Simona Halep la Australian Open

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: Guliver/ GettyImage
Simona HalepFOTO: Guliver/ GettyImage

Halep trebuie să dispute trei meciuri în patru zile la Australian Open. Luni, de la ora 8.00, e primul, în optimi.

Simona Halep a reuşit să intre în optimile de finală ale Australian Open după un meci maraton, de aproape patru ore, însă greul abia de luni începe pentru jucătoarea noastră, care ar trebui să joace trei meciuri în patru zile pentru a ajunge în finală.

Principala favorită a Australian Open, Simona Halep speră că acest turneu va fi poarta spre împlinirea visului, acela de a cuceri un prim titlu de Grand Slam. Numai că accidentarea la glezna stângă suferită chiar în timpul meciului din primul tur, câştigat cu 7-6, 6-1 în faţa australiencei Destanee Aiava, i-a îngreunat mult planurile. Mai mult a stat pe la medici sau la recuperare decât pe teren la antrenament, iar meciul foarte lung de sâmbătă, câştigat cu 4-6, 6-4, 15-13 în faţa americancei Lauren Davis, i-a pus capac: duminică, românca nu a mai ieşit deloc la antrenament, pentru a lăsa glezna să se dezumfle şi a face durerile mai suportabile.

Luni, de la ora 8.00, Simona va reveni pe teren în optimile de finală contra japonezei Naomi Osaka, dar nimeni nu ştie cum va reacţiona piciorul. Jucătoarea noastră porneşte ca favorită, chiar dacă Osaka e o tânără periculoasă, însă greul abia apoi va veni, pentru că programarea nu o avantajează deloc pe româncă. Dacă pentru sferturi, pe care le-ar disputa contra unei cehoaice (Strykova sau Karolina Pliskova), Halep va avea, din nou, o zi de pauză pentru recuperarea gleznei, pentru semifinală nu va mai beneficia de acest lux. Conform programului turneului, sferturile de finală ale jumătăţii superioare a tabloului, unde se află Simona, vor avea loc miercuri, iar ambele semifinale feminine joi. Iar atunci, dacă se respectă calculele hârtiei şi forma jucătoarelor, atunci adversara Simonei va fi nu doar Angelique Kerber - care arată o formă de invidiat - ci şi glezna, care nu va mai avea timp pentru o minimă recuperare. Dar cum până joi mai este, să îi ţinem pumnii Simonei azi, în meciul prin care îşi poate egala cea mai bună performanţă din carieră la Australian Open: calificarea în sferturile de finală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net