Horia Tecău a pierdut primul meci de la Turneul Campionilor 2019

Ultima actualizare:

    Horia Tecau si Jean Julien Rojer, în actiune la Turneul Campionilor 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages
Horia Tecau si Jean Julien Rojer, în actiune la Turneul Campionilor 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages

Prezent pentru a șasea oară la Turneul Campionilor la dublu, Horia Tecău a debutat cu o înfrângere în fața unor debutanți.

În primul meci din cadrul Grupei Max Mirnîi, Horia Tecuu și partenerul lui, olandezul Jean Julien Rojer, au fost învinși cu scorul de 7-6, 4-6, 10-6 de debutanții germani Kevin Kravietz/ Andreas Mies. Meciul a durat o oră și 43 de minute, iar înfrângerea înseamnă că perechea româno/ olandeză va juca în etapa a doua contra cuplului care a pierdut aseară în meciul  Lukasz Kubot/ Marcelo Melo - Raven Klaasen/ Michael Venus, disputat aseară, după închiderea ediției.

Participanți pentru a patra oară în această formulă la Turneul Campionilor, Tecău și Rojer sunt foști campioni ai acestei competiții, în 2015, atunci când au învins în finală un alt român, pe Florin Mergea, care făcea pereche cu indianul Rohan Bopanna. Interesant este că acela a fost singurul an în care Horia a trecut de grupe. În acest an, Tecău și Rojer au cucerit două titluri, la Madrid și la Basel, și au jucat finalele de la Rotterdam şi la Washington.

Surpriza acestei ediții a Turneului Campionilor s-a produs în prima zi a turneului de simplu, acolo unde Roger Federer a fost învins cu scorul de 7-5, 7-5 de austriacul Dominic Thiem. ”Cred că Dominic a jucat foarte bine, sincer. Am sperat că va avea mai multe probleme. Am început rău, asta evident că nu m-a ajutat. Am păşit greşit. În acele momente în care eu am avut şansele mele, Dominic s-a descurcat singur, rămânând foarte solid. Ce urmează? Este foarte simplu, nu mai am voie să pierd. O înfrângere şi mă întorc acasă. Dar aşa este în fiecare săptămână, de 20 de ani, nu se poate spune că descopăr o situaţie nouă”, a declarat Federer. În celălalt meci din Grupa Bjorn Borg, Novak Djokovic l-a învins cu 6-2, 6-1, pe italianul Matteo Berrettini.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net