Horia Tecău este în cursă pentru Turneul Campionilor

tecau_krawietz.jpg

Horia Tecău și Kevin Krawietz au jucat semifinala la Toronto
Horia Tecău și Kevin Krawietz au jucat semifinala la Toronto
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Horia Tecău și coechipierul său, germanul Kevin Krawietz, au părăsit US Open în sferturile de finală, dar rămân în cursa pentru calificarea la Turneul Campionilor la dublu masculin.

Favoriți 6 ai competiției, cei doi au fost învinși cu scorul de 6-2, 7-6 de perechea americană Steve Johnson/ Sam Querrey. Ei și-au asigurat un cec de câte 46.500 de dolari fiecare și câte 360 de puncte ATP, care în situația dată sunt mai importante ca orice sumă de bani. Pentru că prin intermediul lor au ajuns la un total de 2.930 de puncte, cu care se situează pe locul 7 în clasamentul live pentru Turneul Campionilor. Competiția va avea loc la Torino, în perioada 14-21 noiembrie și va reuni la start cele mai bune 8 perechi din lume în funcție de punctele acumulate de la 1 ianuarie 2021. Până acum, doar două perechi și-au asigurat prezența la întrecerea celor mai bune cupluri din acest an: croații Nikola Mektic și Mate Pavic echipa Rajeev Ram/ Joe Salisbury (SUA/ Marea Britanie). Componenții următoarelor două perechi din ierarhie, Marcel Granollers/ Horacio Zeballos și Pierre Hugues Herbert/ Nicolas Mahut nu trebuie decât să fie sănătoși pentru a se califica la întrecerea italiană, ei având puncte destule pentru a nu rata prezența acolo.
Mai rămân însă patru locuri pentru care se bat șase echipe, iar Horia și partenerul său sunt bine poziționați grație succeselor obținute în acest sezon: un titlu - la Halle - și trei finale, la Hamburg, Barcelona și Rotterdam, plus alte rezultate bune în celelalte turnee la care au luat startul. Culmea este că parteneriatul lor a început din întâmplare. Horia nu avea un coechipier fix în acest sezon, iar Kevin Krawietz rămăsese singur după ce partenerul său cu care cucerise în 2019 și în 2020 titlul la Roland Garros, Andreas Mies, s-a accidentat grav și a ratat cam tot sezonul.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5