Halep rămâne la mustaţă de locul 1

Ultima actualizare:

    Simona Halep are din nou șanse uriașe să devină lider mondialFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep are din nou șanse uriașe să devină lider mondialFoto: Guliver/ GettyImages

Simona Halep a început US Open pe locul 2 WTA, cu doar cinci puncte în spatele Karolinei Pliskova. La finalul competiţiei de la New York, românca e tot pe locul 2, dar la 65 de puncte de Garbine Muguruza.

La cum va arăta clasamentul mondial WTA începând de luni, Simona Halep ştie că îşi putea îndeplini visul de a urca pe primul loc dacă ar fi câştigat două meciuri la US Open. Din păcate, tragerea la sorţi n-a ajutat-o pe Simona, care a fost învinsă încă din runda inaugurală de Maria Şarapova. Chiar şi-aşa, dacă iberica Muguruza ar fi fost eliminată la US Open cu un tur mai devreme, tot Halep ar fi fost „number one”. Aşadar, apropierea de statutul de regină a tenisului feminin începe să devină un adevărat blestem pentru Simona Halep. În acest sens, să ne amintim că, în această vară, începând cu finala de la Roland Garros, constănţeanca a fost în trei rânduri la o singură victorie de marele obiectiv. Apoi, deşi Halep a dovedit în 2017 constanţă în rezultate, mereu s-a găsit cineva care să strângă cu câteva puncte în plus. Astfel, dacă n-a fost Kerber, a fost Pliskova, iar când a căzut Pliskova, s-a nimerit să urce în top Muguruza. „Cinci puncte, vă daţi seama?”, spunea Halep înainte de US Open, văzând-o pe cehoaica Pliskova în faţa sa, la o distanţă care în tenis nu înseamnă nimic. De luni, Simona Halep are un ecart puţin mai mare, de 65 de puncte, în spatele Garbinei Muguruza, dar la fel de uşor de recuperat. Practic, Halep şi Muguruza ar putea face „rocada” în fruntea ierarhiei în orice moment, chiar şi la capătul unui turneu de o mai mică importanţă.

simeon stalpnicul png

Bătălia pentru şefie se mută în Asia

simeon stalpnicul png

După US Open, lupta pentru locul 1 în lume va continua în seria de turnee din Asia. Halep e înscrisă la turneele de la Wuhan şi Beijing, în timp ce Muguruza are o competiţie în plus, la Tokyo, peste o săptămână. Pentru că simte în spate răsuflarea Simonei, spaniola e nevoită să spună „prezent” la turneul din capitala Japoniei, acolo unde are de apărat 100 de puncte cucerite în 2016. O retragere a Muguruzei ar însemna automat ascensiunea Simonei Halep pe prima poziţie mondială.

În topul pentru Turneul Campioanelor e după Muguruza

simeon stalpnicul png

În topul din 2017, Simona Halep e tot a doua, după Muguruza. Iberica are 5.307 puncte şi e singura care are confirmarea matematică a calificării la Turneul Campioanelor din luna octombrie. În ceea ce o priveşte pe Simona (5.025 de puncte), ea e foarte aproape de atingerea „ştachetei”, care se ridică în prezent la 5.190 de puncte. Practic, chiar dacă nu va mai câştiga nici un meci la Wuhan şi Beijing, Simona Halep va fi la competiţia din Singapore în proporţie de 99,99 la sută. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net