Halep îl va egala pe Năstase

Ultima actualizare:

    Cu un succes la US Open Simona Halep ar face un alt pas pe urmele lui Ilie Năstase Foto: Guliver / GettyImages
Cu un succes la US Open Simona Halep ar face un alt pas pe urmele lui Ilie Năstase Foto: Guliver / GettyImages

Simona Halep a ajuns la 39 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial și mai are nevoie de una pentru a-l ajunge pe Ilie Năstase

Victorioasă la Roland Garros, în iunie, mai apoi eliminată prematur (turul 3) la Wimbledon, constănțeanca și-a luat o vacanță mai lungă decât de obicei. Tocmai de aceea a renunțat să mai participle la turneul de la Washington, săptămâna aceasta. Mai cu seamă că această absență nu îi va pune în pericol poziția de lider mondial, ea obținând 60 de puncte prin prezența în sferturile de finală, anul trecut. Chiar dacă va câștiga în capitala SUA, cu cele 280 de puncte Caroline Wozniacki tot va avea cu 631 mai puține decât Halep. Ceea ce înseamnă că românca va atinge 40 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial peste 7 zile. 

Se apropie de Azarenka

Simona o va depăși astfel pe franțuzoiaca Amelie Mauresmo (39 de săptămâni), rămânând singură pe locul 11 în clasamentul ”all-time”, în care lider autoritar este Steffi Graf (377). Și unde Martina Navratilova (332), Serena Williams (319), Chris Evert (260) și Martina Hingis (209) sunt greu de egalat. Ținând cont de constanța sa, Halep poate să le ajungă, în schimb, pe Victoria Azarenka (51) și Caroline Wozniacki (71). Sigur este că peste o săptămână Simona îl va egala pe Ilie Năstase, cel care s-a aflat în poziția de lider mondial tot pentru 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974. Doar că ”Nasty” se află mai jos decât Halep într-un clasament all-time: primul număr 1 din istoria tenisului profesionist e pe locul 15.

Clătitele, miză importantă pentru Simona

După ce și-a postat câteva fotografii de pe plajă, Simona Halep a postat pe contul său de pe Instagram un filmulet de la un antrenament. Provocată să nimerească niște ținte cu mingi trimise cu forehandul Halep a reușit din a 4-a încercare (avea 10 tentative). Întrebată de Daren Cahill care e miza acestei întreceri, Simona a răspuns: ”Clătite cu ciocolată!”. Iar după ce a atins ținta a exclamat: "Când e vorba de clătite, pot face orice!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net