Fiona Ferro, prima campioană cu mască din istoria WTA

fiona_ferro_campioana_palermo_cu_masca.jpg

Fiona Ferro a pozat cu masca si manusi in maini după victoria de la Palermo
Fiona Ferro a pozat cu masca si manusi in maini după victoria de la Palermo
Foto: Guliver/ GettyImages

Pandemia de coronavirus ne pune uneori în fața unor situații absurde, iar ceremonia de premiere a turneului WTA de la Palermo, primul disputat după întreruperea forțată a circuitului, s-a numărat printre ele.

Franțuzoaica Fiona Ferro, ocupanta locului 44 în lume, a devenit prima campioană a tenisului în pandemie, după ce a câștigat cu scorul de 6-2, 7-5 finala de la Palermo disputată în fața favorite 4, Anett Kontaveit, din Estonia. La festivitatea de premiere, italienii s-au dovedit a fi mai catolici decât Papa, căci au pus-o pe învingătoare să pozeze cu trofeul cu masca pe figură și cu mănuși în mâini deși era pe terenul de tenis, unde jucase fără mască, iar fotografii se aflau la o distanță de peste 15 metri de ea! Așa că se poate spune despre Ferro, care mai avea în palmares un trofeu WTA, cucerit la Lausanne, în 2019, și alte câteva titluri în turneele ITF, că acesta a fost primul de la care nu are nici o poză cu ea zâmbind.

Chiar dacă pentru românce turneul de la Palermo a fost un eșec total, Patricia Ţig, Irina Begu şi Sorana Cîrstea, fiind eliminate în primul tur, iar Gabriela Ruse şi Laura Ioana Paar pierzând în calificări, pentru ultima dintre ele prezența în turul secund al calificărilor a echivalat exact cu acumularea punctelor de care avea nevoie pentru a face saltul, în premieră, în Top 200 WTA. Ea ocupă, de ieri, locul 199 în lume.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1