Există speranță pentru Carla Suarez Navarro: trei sportive și sportivi care s-au vindecat de cancer

Ultima actualizare:

    Carla Suarez NavarroFoto: Guliver/ GettyImages
Carla Suarez NavarroFoto: Guliver/ GettyImages

O veste teribilă a răvășit tenisul mondial chiar după startul US Open. Una dintre cele mai cunoscute și valoroase tenismene din circuitul WTA, Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu cancer și a început deja chimiotereapia. Există și

Iberica este al patrulea caz de îmbolnăvire cu această  patra reprezentantă a tenisului și a treia jucătoare depistată cu limfomul Hodking în ultimii zece ani, după rusoaica Alysa Kleybanova, Victoria Duval și Ross Hutchins.

Fost loc 10 mondial în 2010, Alysa Kleybanova, acum în vârstă de 31 de ani, a fost diagnosticată cu această boală în mijlocul sezonului 2011, atunci când era antrenată de românul Iulian Vespan. Un an mai târziu, a anunțat că s-a vindecat, iar în 2013 a revenit în circuit. Totuși, rezultatele ei nu au mai fost la nivelul celor de dinaintea îmbolnăvirii, așa că acum trei ani s-a retras.

Alysa Kleybanova
Alysa Kleybanova

În vârstă de 24 de ani, americanca Victoria Duval a fost diagnosticată cu linfomul Hodking chiar în cea mai bună perioadă a carierei. Se afla în calificările turneului de la Wimbledon din 2014 când a fost anunțată că e bolnavă. În ciuda șocului, puștoaica de nici 19 ani a continuat să joace la turneul londonez și, mai mult decât atât, a reușit să se califice pe tabloul principal, unde în primul tur a învins-o pe favorita 29, Sorana Cîrstea! Grație acelor rezultate, a urcat pe locul 87, dar nu s-a putut bucura de această poziționare, deoarece a început chimioterapia. După patru luni a anunțat că e vindecată. În circuit a revenit 13 luni mai târziu, dar rezultatele nu au mai fost la nivelul celor de dinainte, așa că acum e pe 472.

Victoria Duval
Victoria Duval

Britanicul Ross Hutchins (35 de ani) se afla în vârful carierei de dublu când, în luna decembrie a anului 2012, a fost diagnosticat cu linfomul Hodking. El a fost nevoit să se retragă din circuit, acolo unde, alături de compatriotul său Colin Fleming, se anunțau printre principalii favoriți la marile trofee ale circuitului de dublu. Vindecat după mai puțin de un an, Hutchins a revenit în circuit în ianuarie 2014, însă, cum rezultatele nu mai erau cele de dinaintea îmbolnăvirii, și-a anunțat retragerea în luna septembrie. Acum este vicepreședinte în ATP.

Ross Hutchins
Ross Hutchins

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net