Este oficial: când va debuta Simona Halep în sezonul WTA 2021

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages
Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages

Simona Halep este înscrisă în mod oficial la unul dintre cele două turnee WTA 500 care vor avea loc la Melbourne în săptămâna premergătoare Australian Open.

Organizatorii turneelor de la Melbourne au anunţat că 49 dintre primele 50 de jucătoare ale lumii, inclusiv Simona Halep, vor participa la cele două turnee de categorie WTA 500 ce vor avea loc în paralel, între 31 şi 6 februarie, la Melbourne, înaintea Australian Open. Singura sportivă din Top 50 WTA care va lipsi la primul Grand Slam al anului este olandeza Kiki Bertens, ocupanta locului 9 WTA, care e accidentată. Din România mai sunt acceptate direct Patricia Ţig, Sorana Cîrstea şi Irina Begu.

Pentru că este o situație cu totul nouă în istoria tenisului, cu jucătoarele înscrise la ”grămadă” pentru două turnee care se dispută în același timp în același complex, iată, pe scurt, cum vor fi ele împărțite la o competiție sau alta. Pentru a fi condiții egale de disputare a celor două turnee, primele 32 de jucătoare din clasament vor fi împărţie în două grupe de câte 16 şi vor fi capi de serie la Gippsland Trophy şi Yarra Valley Classic. Turneele au fost numite astfel pentru a recunoaşte regiunile cheie din Victoria. Deci, în cazul în care grupele nu vor fi alcătuite prin tragere la sorți, Simona va fi cap de serie numărul 1 la întrecerea la care va lua parte. Turneele sunt de pregătire pentru primul Grand Slam al anului, Australian Open, care va începe la 8 februarie.

Cu acest prilej îşi vor face revenirea în competiţii, după 11 luni, australianca Ashleigh Barty, care a ales să nu părăsească ţara ei natală pentru a concur în sezonul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, dar și canadianca Bianca Andreescu, care nu a jucat nici un meci în 2020, din cauza unor accidentări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net