Două luni de coşmar pentru Halep. A câştigat 3 meciuri şi a căzut pe 4

Ultima actualizare:

    Simona Halep nu-şi poate explica forma slabă prin care trece şi care nu-i mai permite să câştige niciun mecifoto: arhiva personală
Simona Halep nu-şi poate explica forma slabă prin care trece şi care nu-i mai permite să câştige niciun mecifoto: arhiva personală

Simona Halep a pierdut ieri, în faţa Anei Ivanovic, la Dubai, din nou la primul meci al unui turneu WTA. Din păcate pentru româncă, acest lucru tinde să devină o obişnuinţă în 2016, în care are un start execrabil.

Constănţeanca a început sezonul la Sydney, ca principală favorit şi număr 2 mondial. A trecut de două jucătoare, Caroline Garcia şi Karolina Pliskova, dar s-a oprit în semifinale, învinsă de numărul 25 mondial, Svetlana Kuzneţova. Acesta a rămas cel mai bun rezultat al anului, pentru că după a urmat dezastrul. La Australian Open a pierdut în primul tur, învinsă de anonima chinezoaică, Shuai Zhang, locul 133 în clasamentul WTA. Observând că e la pământ cu moralul şi cu forma sportivă, Halep a încercat un artificiu, amplificând artificial nişte probleme medicale pentru a-şi lua un răgaz în care să-şi revină mai de grabă psihic. I s-a făcut însă ruşine şi s-a răzgândit pentru a pune umărul la calificarea în semifinalele Cupei FED. La Cluj, împotriva Cehiei, n-a reuşit însă mare lucru. A pierdut meciul cu Pliskova, cel care putea să ne aducă victoria, câştigând doar împotriva Petrei Kvitova, şi ea în formă slabă în această perioadă. Totul a culminat cu înfrângerea de ieri, de la Dubai, suferită în turul al doilea doar pentru că în primul tur n-a jucat.

Astfel, toată lumea se întreabă acum ce urmează pentru Simona, care de luni va juca la Doha, în Qatar, şi cât de jos poate pica dacă va continua în această manieră?. Ei bine, pe termen scurt, Halep va cădea doar un loc, de săptămâna viitoare urmând să ocupe locul 4 WTA. Pe 3 va fi poloneza Agnieszka Radwanska, într-o continuă creştere în ultima perioadă. Halep putea pica chiar pe 5, dar a avut noroc că iberica Garbine Muguruza a pierdut şi ea surprinzător în turul doi la Dubai. Dacă nu-şi va reveni repede, Halep poate avea însă probleme foarte mari pe termen lung. Practic, într-o lună ar urma să iasă din Top 10, în cazul în care nu-şi apără cele 1.000 de puncte de la Indian Wells, unde anul trecut a fost campioană.

În ciuda acestei situaţii, Halep nu se declară îngrijorată şi spune că cel mai important e să fie sănătoasă. "Am servit bine, am returnat bine. Sunt dezamăgită că am pierdut, dar mă simt bine. Fizic sunt ok, nu am dureri, cel mai important lucru este că sunt sănătoasă. Condiţiile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Nu pot să spun că ăsta e motivul pentru care am pierdut. E normal, acestea sunt condiţiile, trebuie să le accept", a declarat Simona după înfrângerea, cu Ivanovic, scor 6-7, 2-6.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net