Cine o poate depăși pe Simona Halep în clasament. Două jucătoare sunt la o victorie distanță

simona_halep_australian_open.jpg

Simona Halep la Australian Open 2019
Simona Halep la Australian Open 2019
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open 2019 și asta înseamnă nu doar că România a rămas fără reprezentanți în concursul seniorilor, dar și că jucătoarea noastră poate pierde primul loc în clasamentul mondial WTA. Iată ce trebuie să se întâmple pentru ca acest lucru să nu se întâmple și Simona să înceapă,de lunea viitoare, săptămâna cu numărul 65 în fruntea ierarhiei.

În acest moment patru jucătoare au șansa de a urca pe primul loc în lume după terminarea Australian Open. Singura dintre ele care ar putea-o depăși în clasamentul live pe Simona chiar miercuri este cehoaica Petra Kvitova. Jucătoare care a etalat în acest an un tenis superb, ea va juca miercuri contra australiencei Ashleygh Barty, în sferturile de finală. Dacă va pierde, atunci viitorul lider mondial ar putea veni de pe jumătatea de tablou pe care s-a aflat și Simona.

Dacă joi Naomi Osaka o va învinge pe Elina Svitolina, atunci japoneza o va depăși, în același clasament live, pe jucătoarea noastră. Dacă ucraineanca se va impune, atunci ea va avea nevoie să ajungă în finală pentru a o depăși pe Halep.

În fine, Karolina Pliskova, adversara de joi a Serenei Williams, are și ea șansa ei de a trece pe primul loc, dacă va cuceri titlul.

Recapitulând,pentru a rămâne pe primul loc, Simona are nevoie ca Naomi Osaka și Petra Kvitova să piardă în sferturile de finală, Elina Svitolina în semifinale și Karolina Pliskova în finală. Dintre toate acestea, doar Pliskova a mai fost lider mondial WTA.

Loading...