Cine mai folosea medicamentul pe care l-a luat Şarapova!

Ultima actualizare:

    Maria Şarapova
Maria Şarapova

Maria Şarapova a fost depistată pozitiv la un control anti doping, substanţa interzisă folosită fiind meldonium. Substanţa respectivă era utilizată şi de soldaţii ruşi sau persoanele bolnave.

Meldoniumul a fost creeat în Letonia, pe atunci parte a URSS, de către Ivan Kalvins, iar scopul lui a fost susţinerea fizică a soldaţilor sovietici care luptau în Afganistan. Într-un articol publicat de Washington Post se dezvăluie că meldoniumul îi ajuta pe aceştia să reziste fizic atunci când aveau de alergat cu 20 de kilograme în spate, condiţie în care erau supuşi riscului ischemic. Iniţial meldoniumul a fost fabricat în cantităţi mici, dar apoi a devenit parte constantă în meniul soldaţilor ruşi, care nici nu erau informaţi despre ce iau. După destrămarea blocului sovietic, Meldoniumul a rămas pe piaţa fostului colos comunist, acolo unde de altfel se găseşte şi acum. El este interzis în America, iar Şarapova şi-l procura din Rusia.

Şi persoanele care sufereau de diferite afecţiuni apelau la Meldonium. E recomandat în tratamentul anginei şi a infractului miocardic, dar dă rezultate şi în deficienţele neurologice şi în prevenirea diabetului. Poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi poate stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos. Şarapova a afirmat că a folosit medicamentul Metformin, care conţine Meldonium, pentru că are în familie cazuri de diabet, dar şi pentru că răcea foarte des, având deficienţe de magneziu. Conform prospectului, medicamentul ajută şi la îmbunătăţirea performanţelor sexuale şi este unul dintre cele mai exportate produse farmaceutice din Letonia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net