Cine este Bianca Andreescu, campioana de la Indian Wells 2019

Ultima actualizare:

    Bucuria celei mai importante victorii din carieră, pentru Bianca AndreescuFoto: Guliver/ GettyImages
Bucuria celei mai importante victorii din carieră, pentru Bianca AndreescuFoto: Guliver/ GettyImages

Cine este Bianca Andreescu, canadianca de origine română care are un început de an excepțional, în care rezultatele au culminat cu victoria de Indian Wells la chiar prima participare? Click.ro are răspunsul complet la această întrebare.

Bianca Andreescu a reușit să cucerească titlul de la Indian Wells 2019 din chiar prima participare la un turneul Premier Mandatory. Ea a învins-o în finală cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4 pe nemțoaica Angelique Kerber. La final le-a mulțumit românilor, în limba noastră, ceea ce i-a atras o simpatie și mai mare din partea fanilor din țară. Tocmai de aceea, încerc să vă spun câte ceva despre jucătoarea care a început anul pe locul 157 și a ajuns deja pe locul 24 în lume. E, de asemenea, cea mai recentă milionară din tenis, premiul de la Indian Wells fiind de 1,3 milioane de dolari.

Bianca Andreescu este una dintre cele mai promițătoare jucătoare din noul val al tenisului mondial. Născută în Canada, la 16 iunie 2000, în Mississauga, din părinți români, ea este acum rezidentă în Thornhill, tot în Canada. Părinții ei, ambii români, au plecat în Canada imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea. Până în 2019, Bianca avea cel mai bun loc în 14 august 2017 – 143 WTA. A început anul 2019 pe 157 WTA, dar victoriile din acest an, în care a cucerit titlurile de la Indian Wells și Newport, dar a jucat și finala de la Auckland, au propulsat-o până pe locul 24 în lume, începând de luni, 18 martie.

Ce jucătoare importante a învins Bianca Andreescu

În acest an, Bianca Andreescu a fost una dintre marile sperietoare ale numelor importante din tenis. Ea a învins nu mai puțin de 4 foști lideri mondiali: Caroline Wozniacki și Venus Williams la Auckland, respectiv Garbine Muguruza și Angelique Kerber, la Indian Wells. De asemenea, în semifinale la turneul californian a trecut de Elina Svitolina, un alt nume important al tenisului mondial.

Unde a început tenisul Bianca Andreescu

Chiar dacă s-a născut în Canada, Bianca Andreescu a început tenisul în România, într-o vacanță la bunici, la Pitești. Avea șase ani și pentru că era o fire activă, a încercat mai multe sporturi. I-a plăcut tenisul, iar primul antrenor nu va fi uitat niciodată de jucătoarea devenită acum profesionistă: Gabriel Cristache. Conform unei declarații acordate în 2017 pentru ProSport, acesta a încercat să o transforme pe Bianca în jucătoare de mâna stângă, dar ea a preferat să dea cu dreapta. ”Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost”, a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru DigiSport. Ea s-a înțeles atât de bine cu Cristache, încât după ce s-a mutat definitiv în Canada, l-a chemat acolo să o antreneze, dar el a refuzat. Totuși, păstrează și acum legătura, pe parcursul turneului de la Indian Wells el vorbind zilnic cu Bianca prin Intagram, așa cum a mărturisit antrenorul într-un interviu la Radio România Actualități.

Cele mai mari succese la junioare pentru Bianca Andreescu

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a fost un copil minune. La 13 ani a câștigat în Franța, la Tarbes, Les Petite As, competiție considerată un adevărat Campionat Mondial pentru jucătorii de până în 14 ani. Apoi, a cucerit de două ori consecutive titlul la Orange Bowl, cel mai important turneu pentru juniori din lume.

De ce nu joacă Bianca Andreescu pentru România

Chiar dacă România este a doua ei casă, iar acasă vorbește cu părinții limba română, Bianca Andreescu nu și-a pus niciodată problema să joace pentru țara noastră. Aceasta deoarece sistemul canadian, spre deosebire de cel românesc, chiar ajută juniorii valoroși, iar aceștia pot crește și pot face pasul spre profesionism la seniori având un sprijin serios din partea federației. De altfel, Bianca nu e singura jucătoare cu origini străine care reprezintă Canada. La o primă ”strigare” vin numele lui Milos Raonic, Denis Shapovalov sau Frank Dancevic. De altfel, acum doi ani, Bianca era însoțită de fosta jucătoare profesionistă franceză Nathalie Tauziat, costurile antrenorului fiind suportate în mare parte de federația canadiană. Acum, are alt antrenor, iar implicarea Federației Canadiene este extrem de serioasă.

Pe cine are Bianca Andreescu ca idol

Originile române, dar și valoarea Simonei Halep, au transformat-o pe aceasta în idolul Biancăi Andreescu. Canadianca a recunoscut acest lucru de mai multe ori și spune că cea mai mare bucurie a fost atunci când a putut să se antreneze cu actualul lider mondial WTA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net