Cehia, regina Fed Cup: a cucerit al șaselea titlu în 8 ani

Ultima actualizare:

    Bucuria cehoaicelor dupa un nou succes in Fed CupFOTO: EPA
Bucuria cehoaicelor dupa un nou succes in Fed CupFOTO: EPA

Dacă se va face vreodată un top al celor mai importante națiuni din Fed Cup, Cehia ar trebui să ocupe unul dintre locurile fruntașe. Echipa acestei țări tocmai a cucerit trofeul pentru a șasea oară în ultimii 8 ani.

Doar de trei meciuri cu miză a avut nevoie echipa Cehiei pentru a-și consolida surpemația în această competiție. În finala disputată contra SUA, totul a părut o joacă pentru cehoaice, care au câștigat la pas un nou trofeu. și asta în condițiile în care au lipsit din formație cele mai bune jucătoare, Petra Kvitova (7 WTA) și Karolina Pliskova (8 WTA). E adevărat că nici de la americance nu au jucat Sloane Stephens, Serena Williams sau Venus William, dar  chiar și așa, putem spune că Cehia este, la ora actuală, cea mai bună echipă din ultimul deceniu. Cu scorul general de 3-0, Cehia a obţinut al şaselea succes în FedCup, în ultimii opt ani (2011, 2012, 2014-2016 și 2018), al zecelea din istorie (inclusiv palamaresul fostei Cehoslovacii). În confruntarea cu SUA, punctele victoriei au fost aduse de Katerina Siniakova (două victorii) și Barbora Strycova.

Supremația Cehiei în tenisul mondial feminin ar putea fi oprită chiar de România. Simona Halep și colegele ei vor juca, în 9 și 10 februarie, probabil la Praga, chiar contra actualelor campioane, în primul tur al Grupei Mondiale I a Fed Cup.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net