În Australia se respiră tenis

Ultima actualizare:
Hewitt, alături de  copii la finalul ultimul  meci din carieră
Hewitt, alături de copii la finalul ultimul meci din carieră

În sportul mondial există competiţii care reprezintă puncte de reper importante în calendarul fiecărui fan. Iar Australian Open este unul dintre cele mai aşteptate.

Desfăşurat an de an pe o căldură toridă, turneul de tenis de la Melbourne strânge mereu cei mai importanţi jucători şi cele mai puternice jucătoare din circuitul profesionist de tenis. Trofeul care răsplăteşte campionii primului turneu de Grand Slam al anului acţionează ca un magnet nu numai asupra sportivilor, ci şi a fanilor, care umplu zi de zi până la refuz tribunele complexului australian. De la copii de câteva luni până la oameni la vârsta a treia, suporterii îndură cu stoicism căldura - s-au atins şi 43 de grade Celsius la această ediţie - îşi cumpără echipamente speciale în funcţie de favoriţi şi trec la treabă, încurajându-şi preferaţii. Din păcate, nu le mai pot încuraja şi pe sportivele din România, care au încheiat competiţia în primele zile, toate cele 5 reprezentante ale României fiind eliminate în primele două tururi: Simona Halep, Irina Begu şi Andreea Mitu în primul, iar Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru în cel de-al doilea.

Totuşi, fanii au ce vedea, deoarece au rămas în cursă corifei ca Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Novak Djokovic sau Roger Federer, care vor ajunge cu siguranţă în fazele superioare, care programează finala feminină sâmbătă, iar pe cea masculină duminică.

Aşa cum se întâmplă la orice competiţie importantă, fotoreporterii stau cu aparatele pregătite să surprindă orice mişcare. Şi nu de puţine ori ni se prezintă imagini inedite, din spatele uşilor închise sau din culisele acestui prim turneu cu adevărat important din tenisul profesionist. O competiţie care deschide cum nu se poate mai potrivit un sezon pe care îl sperăm pe viitor plin de succese şi pentru sportivii români.

Final de poveste, început de legendă


    Hewitt, alături de  copii la finalul ultimul  meci din carieră
Hewitt, alături de copii la finalul ultimul meci din carieră

Australian Open 2016 a fost punctul terminus al carierei unui mare campion al tenisului mondial: Lleyton Hewitt. Acesta a pus capăt carierei de jucător după ce a fost eliminat în turul secund de spaniolul David Ferrer, care s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, 6-4. Hewitt, care în 2011 a devenit, la doar 20 de ani, lider mondial şi care deţine şi acum recordul precocităţii din acest punct de vedere, şi-a luat adio de la spectatori cu lacrimi în ochi. Despărţirea a fost uşurată de faptul că i-a avut alături de cei trei copii, Mia Rebecca (10 ani), Cruz Lleyton (7 ani) şi Ava Sydney (5 ani). Luna viitoare, Hewitt, care e căsătorit cu actriţa Bec Cartwright, va debuta în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Australiei. El a cucerit de două ori trofeul ca jucător, în 1999 şi în 2003. De asemenea, mai are în palmares două titluri de Grand Slam, la US Open în 2001 şi Wimbledon în 2002.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net