9 lucruri care s-au schimbat în viața și cariera Simonei Halep între victoriile de la Dubai

halep_canmpioana_dubai_2015_2020.jpg

SImona Halep a fost campioană la Dubai în 2015 și în 2020
SImona Halep a fost campioană la Dubai în 2015 și în 2020
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep (28 de ani) este omul momentului în tenisul feminin. Victoria de la Dubai, obținută cu 3-6, 6-3, 7-6 în fața Elenei Rybakina, venită la capătul unui meci maraton, care a durat două ore și jumătate, i-a adus jucătoarei noastre al doilea titlu la acest turneu, după cel cucerit în 2015. Practic, între cele două victorii ”a curs” cea mai frumoasă parte a carierei jucătoarei noaste.

Click! vă prezintă ce schimbări în bine au apărut în viața și cariera Simonei în cei cinci ani trecuți între cele două succese.

1. A ajuns lider mondial. Când a cucerit titlul de la Dubai în 2015, Simona era numărul 4 în lume și toată lumea spera că la un moment dat va deveni prima jucătoare de tenis din România lider mondial. Visul tuturor a devenit realitate la 9 octombrie 2017, de atunci Halep ocupând primul loc în lume timp de 64 de săptămâni. Mai mult, ea a terminat anul pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei în doi ani consecutiv, 2017 și 2018, o performanță extraordinară.

2. A cucerit alte 10 titluri WTA. Prin succesul obținut sâmbătă, la Dubai, Halep a ajuns la al optulea an consecutiv în care ridică cel puțin un trofeu WTA deasupra capului. Ea are în total 20 de titluri și se pare că îi place ca cifrele rotunde să le bifeze la Dubai. Pentru că în 2015, victoria de pe aceste terenuri a fost cea de-a zecea din carieră. De atunci, ea a mai câștigat la Indian Wells (2015), Madrid, București, Montreal (2016), Madrid (2017), Shenzhen, Roland Garros, Montreal (2018), Wimbledon (2019) și Dubai (2020).

3. A obținut primele două titluri de Grand Slam. În acest interval de cinci ani Halep și-a îndeplinit cel mai mare vis: a cucerit un titlu de Grand Slam. De fapt, a câștigat două, ea impunându-se la Roland Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019. Cu această din urmă victorie a intrat în istorie ca prima jucătoare din România campioană pe iarba londoneză.

simona-halep-wimbledon.jpg

Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon

4. A câștigat peste 29 de milioane de dolari. Această parte a carierei Simonei, scursă între cele două succese de la Dubai a fost cea mai profitabilă pentru ea. În acest interval a câștigat, exclusiv datorită performanțelor obținute pe terenul de joc, suma de 29.135.775 de dolari, la acestă total fiind trecută inclusiv valoarea cecului cuvenit pentru victoria de sâmbătă (696.860 de dolari). Cum în total în carieră ea a strâns 36.549.654 dolari, fiind doar a patra jucătoare din istorie care trece de această sumă, se poate spune că în cinci ani ea a strâns de aproape patru ori mai mult decât în restul carierei.

5. A devenit mătușă. La 13 octombrie 2016, Simona Halep a avut parte de o mare bucurie. Luminița, soția fratelui său, Nicolae, a născut o fetiță, care a fost botezată Tania. Cum Simona este o mare iubitoare de copii, este de la sine înțeles că Tania este alintata ei, aducându-i cadouri după fiecare turneu, sau jucându-se cu ea de fiecare dată când merge la Constanța.

6. L-a întâlnit pe Darren Cahill. Probabil cea mai importantă schimbare în bine în viața profesională a fost întâlnirea cu antrenorul Darren Cahill, petrecută la nici o lună de la succesul din 2015, de la Dubai. Ei au făcut primul antrenament împreună la Indian Wells, atunci când el încă lucra pentru ulterior desființata echipă Adidas, iar ea era încă pregătită de Victor Ioniță, de care s-a despărțit, însă, în același an, în iunie. Primele luni au fost doar de tatonare, dar apoi Cahill a devenit antrenorul principal al jucătoarei noastre, iar rezultatele au fost vizibile pentru toată lumea. După o scurtă despărțire, petrecută în sezonul 2019, cei doi fac din nou echipă din acest sezon.

simona_halep_si_darren_cahill_wimbledon.jpg

Simona Halep si Darren Cahill au colaborat la Wimbledon
Simona Halep si Darren Cahill au colaborat la Wimbledon
FOTO: Instagram

7. A schimbat sponsorul principal. Una dintre diferențele majore din fotografiile cu trofeele cucerite la Dubai în 2015 și în 2020 o reprezintă echipamentul Simonei Halep. Dacă la primul ea era sponsorizată de Adidas, la cel de-al doilea ea purta haine de la celălalt gigant, Nike. Schimbarea a avut loc la începutul anului 2018, după ce prima firmă a renunțat să o mai sponsorizeze, făcând, probabil, una dintre cele mai mari gafe din istoria recentă. Pentru că după ce a devenit ”coechipieră” cu Serena Williams, Halep a cucerit primele sale titluri de Grand Slam.

8. A ajuns în semifinala Fed Cup. Nu doar pe plan individual lucrurile i-au mers bine Simonei, ci și la echipe. Ea și-a dus practic echipa în semifinalele Fed Cup, o performanță unică pentru tenisul românesc. Iar ratarea calificării în finala din 2019 a venit după un meci dramatic, pierdut cu scorul de 3-2 în Franța, în care ea a jucat dumnezeiește.

fed cup

fed cup
Fetele au făcut o poză de grup

9. Are un iubit care o însoțește peste tot. Succesul obținut anul trecut la Wimbledon va rămâne pentru toată viața în amintirea Simonei Halep și pentru că a fost primul în care l-a avut alături pe iubitul ei, omul de afaceri Toni Iuruc (41 de ani). Aceasta este prima relație asumată de Simona de când a devenit persoană publică și cei doi par să se potrivească perfect. Mai mult, sunt de nedespărțit, Toni însoțind-o pretutindeni pe jucătoarea noastră, și nu doar la turnee, ci și în stagiile de pregătire, cum a fost cel de la Dubai, din luna decembrie a anului trecut. Chiar dacă nu a fost comunicat nimic oficial, există zvonuri care spun că s-ar putea să avem o nuntă la toamnă, după US Open.

Loading...

Citește și

  • SImona Halep, bucuroasă după victoria de la dubai

    Simona Halep a cucerit pentru a doua oară titlul la Dubai! Ea a învins-o pe kazaha Elena Rybakina într-o finală dramatică, în care a revenit de la 0-1 la seturi pentru a se impune cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6, după două ore și jumătate de joc. Chiar dacă a învins, românca va ocupa în continuare poziția a doua în clasamentul WTA.

  • Simona Halep, la players party Dubai 2020

    Simona Halep a avut marți seară o petrecere cu prezență obligatorie pentru principala favorită: players party din Dubai. Un loc unde tenismenele au uitat de rivalitate și s-au bucurat de surprizele oferite de gazde.