13 zile cât un „maraton” pentru Simona Halep

halep.jpg

Simona Halep
Citeste tot despre: 

În mai puțin de două săptămâni, Simona Halep a jucat nouă meciuri, stând pe teren aproape 17 ore.

Eliminată în sferturile turneului de la Dubai, Halep a pus capăt unui tur de forță care a început la meciul cu Cehia din Fed Cup și a continuat la cele două competiții din Asia, din Qatar și din Emirate.

Ținând cont de problemele fizice cu care s-a confruntat jucătoarea noastră la finalul anului trecut, efortul făcut de Simona în ultimele două săptămâni pare unul supraomenesc. La Ostrava, la Doha și la Dubai, Halep a adunat nouă meciuri pe parcursul a 13 zile, multe dintre întâlniri fiind dramatice, întinse pe trei seturi și pe mai mult de două ore, așa cum au fost confruntările cu Pliskova, Svitolina, Mertens sau Bencic. Per total, Simona Halep a stat pe teren 16 ore și 46 de minute, un adevărat „maraton” pentru un jucător de tenis. „Sunt obosită, e normal după două săptămâni pline de meciuri, cu tensiune și cu presiune la Fed Cup. M-au luat și durerile la picioare, dar e normal. Sunt foarte mulțumită de toată perioada, încerc să iau doar ce a fost pozitiv și să mă odihnesc acum”, a declarat Halep după eșecul cu elvețianca Bencic. „Urmează o mică pauză și după aceea antrenamente pentru următorul turneu”, a completat Simona, gândindu-se deja la „dubla” Indian Wells – Miami, cele două super-turnee programate în luna martie în Statele Unite.

Simona Halep a recunoscut că are ca obiectiv recuperarea primei poziții în clasamentul WTA, pierdute după Australian Open. „E abia a doua lună din an, deci e bine. Nu e rău deloc să fiu pe locul doi în lume, însă visez să fiu numărul unu”, a declarat constănțeanca. În acest moment, distanța dintre Halep și lidera mondială Naomi Osaka e de 1144 de puncte, nipona având dezavantajul că la următorul turneu mare, cel de la Indian Wells, va avea mai multe puncte de apărat.

 

Meciurile jucate de Halep în perioada 9-21 februarie

Adversară    Timp de joc

Siniakova    1 oră și 12 minute

Pliskova      2 ore și 37 de minute

Țurenko      1 oră și 20 de minute

Goerges       2 ore și 3 minute

Svitolina     2 ore și 9 minute

Mertens       2 ore și 6 minute

Bouchard    1 oră și 42 de minute

Țurenko      1 oră și 20 de minute

Bencic         2 ore și 17 minute

TOTAL       16 ore și 46 de minute

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1