Simona Halep la Miami: 13 cu noroc

Ultima actualizare:

    Simona Halep va juca  diseară în sferturile  turneului de la MiamiFoto: Guliver/Getty Images
Simona Halep va juca diseară în sferturile turneului de la MiamiFoto: Guliver/Getty Images

Exceptând semifinala de la Indian Wells cu Serena Williams, câştigată prin neprezentare de tenismena noastră, Simona Halep a strâns 13 succese la rând. Specialiştii o consideră acum cea mai în formă jucătoare din lume.

Numărul 13 n-a fost cu ghinion pentru Simona. În optimile de finală ale turneului de la Miami, Halep a jucat un tenis total contra italiencei Flavia Pennetta, calificându-se în sferturi după cea mai convingătoare evoluţie din 2015.

Şirul rezultatelor pozitive a început la Dubai

Victoriile tenismenei
Victoriile tenismenei

„E inumană, monstruoasă. Nu se mai opreşte!”, spuneau comentatorii italieni atunci când Simona Halep şi-a dat drumul la joc în setul secund, revenind miraculos de la 2-5 pentru a se impune cu 7-5. Într-adevăr, putem spune că românca nu se mai opreşte din victorii. În acest an, Simona a intrat de 26 de ori pe teren în partide de simplu, ieşind câştigătoare în 24 dintre acestea. Singurele înfrângeri au venit în „sfertul” cu rusoaica Makarova de la Australian Open şi la Galaţi, în meciul de Fed Cup cu Spania contra Garbinei Muguruza.

Senzaţională e însă seria de victorii din circuitul WTA. De la 17 februarie, fără a pune la socoteală semifinala de la Indian Wells în care Serena Williams a abandonat înainte de meci, Halep a reuşit contra Flaviei Penetta al 13-lea succes la rând, o barieră psihologică trecută în acest fel cu bine. Şirul de partide perfecte ale Simonei a început la 17 februarie, la Dubai, împotriva jucătoarei slovace Daniela Hantuchova.

A fost un 6-2, 6-0 expeditiv, care a anunţat parcă ce avea să urmeze. În 41 de zile, constănţeanca a bătut apoi tot ce i-a ieşit în cale, adjudecându-şi titlurile de la Dubai şi Indian Wells şi fiind acum la doar câţiva paşi de un alt trofeu major, cel de la Miami.

«Sfertul» cu Sloane Stephens e miercuri seară

Sloane Stephens este o americancă de culoare clasată pe locul 45 în lume
Sloane Stephens este o americancă de culoare clasată pe locul 45 în lume

Până la o nouă posibilă întâlnire cu Serena Williams, Simona Halep are de trecut miercuri (în cursul serii), în sferturi, hopul numit Sloane Stephens, o americancă de culoare clasată pe locul 45 în lume. „Este o jucătoare tânără şi care are foarte multă putere în corp”, a spus Simona despre adversara ei, în vârstă de 22 de ani. Între cele două tenismene scorul întâlnirilor directe este egal, 2-2, dar ultimul meci s-a încheiat cu victoria clară a româncei, 6-4, 6-3 la Roland Garros anul trecut.

Simona Halep se apropie de două milioane $ în 2015

Deşi de la începutul anului n-au trecut decât trei luni, Simona Halep şi-a îmbogăţit conturile cu aproape două milioane de dolari. Înaintea competiţiei de la Miami, câştigurile româncei se ridicau la 1.750.000 $, însă o calificare în semifinale la turneul din Florida îi va mai aduce un plus de 220.000 $.

Simona Halep «zboară pe pilot automat»

Simona şi-a salutat  fanii după victoria  cu Pennetta
Simona şi-a salutat fanii după victoria cu Pennetta

Simona Halep domină acest început de an în tenisul feminin, lucru care a atras o atenţie suplimentară din partea presei internaţionale. Astfel, calificarea spectaculoasă în sferturile turneului de la Miami i-au adus Simonei un nou val de laude. „Halep zboară, Pennetta cedează pentru prima dată în faţa româncei”, a notat site-ul oktenis.it. În aceeaşi notă, a jocului de pe altă planetă practicat de Halep, comentatorii italieni ai partidei cu compatrioata lor Pennetta au avut o altă afirmaţie măgulitoare. „Românca joacă pe pilot automat!”.

Un alt site din Cizmă, livetennis.it, a remarcat că „excelenta Pennetta se predă unei jucătoare în mare formă”. Şi francezii de la L’Equipe i-au rezervat multe rânduri Simonei. „Halep continuă cursa pentru dubla Indian Wells – Miami”, a scris cotidianul din Hexagon.

Pe urmele lui Steffi Graf

Steffi Graf
Steffi Graf

Simona a câştigat turneul de la Indian Wells, iar dacă va reuşi să se impună şi la Miami, va deveni a treia jucătoare din istorie care câştigă ambele turnee consecutiv. Prima a fost nemţoaica Steffi Graf, învingătoare în 1994 şi 1996, fiiind singura care a reuşit această dublă performanţă.  Ultima jucătoare care a cucerit cele două turnee a fost belgianca Kim Clijsters, în 2005.

Servicii gratuite pentru un an

Simonei îi place să frecventeze  saloane de înfrumuseţare, iar cel  din Bucureşti este gata s-o răsfeţe
Simonei îi place să frecventeze saloane de înfrumuseţare, iar cel din Bucureşti este gata s-o răsfeţe

Simona Halep a câştigat la Indian Wells cel mai important titlu din carieră, iar rezultatele de senzaţie continuă şi la Miami şi, cum era de aşteptat, performanţa de răsunet a atras atenţia multora. Nu doar oamenii din sport o apreciază pe tenismena originară din Constanţa, ci şi persoane care nu au legătură cu sportul şi care vor să o răsplătească într-ul fel pentru momentele de bucurie pe care ea le oferă românilor.

Simona Halep a câştigat titlul la turneul de la Indian Wells, cel mai important din cariera ei, aducând bucurie în inimile milioanelor de români. Parcursul ei bun continuă şi la Miami, unde a ajuns în sferturi.Simona primeşte prin intermediul Click! un cadou inedit. Impresionaţi de reuşita ei şi încântaţi de faptul că sportiva face cinste ţării peste tot în lume, proprietarii unui salon de înfrumuseşare din Bucureşti s-au gândit să-i ofere o recompensă tenismenei.

”Nu trebuie să fii mare specialist în sport să-ţi dai seama câte lucruri bune face această fată pentru ţara noastră. Noi am trăit cu sufletul la gură meciurile de la Indian Wells şi acum la Miami şi nu ne pare rău că am pierdut nopţile urmărind-o. Ne-a făcut să ne simţim mândrii că suntem români. Tocmai de aceea, vrem să-i oferim un cadou. O aşteptăm să ne treacă pragul salonului şi îi punem la dispoziţie toate serviciile noastre, gratuit, timp de un an. Este un gest mic în comparaţie cu ce face ea pentru România şi câtă bucurie ne-a a dus”, ne-a declarat stilistul Cosmin Boboc, unul dintre asociaţii salonului Goa.

Vica Blochina şi Nicoleta Luciu, cliente fidele

Vica Blochina şi Nicoleta Luciu
Vica Blochina şi Nicoleta Luciu

Salonul Goa este unul frecventat de vedetele autohtone. Stilistul Cosmin Boboc este cel are se ocupă de frumuseţi precum surorile Luciu, Nicoleta şi Iuliana, sau Vica Blochina.

La salon, Simona va beneficia de pachete de înfrumuseţare de cinci stele: măşti de faţă cu pulbere de aur,  diferite proceduri de masaj, reflexoterapie, întinerire facială, toate în zona de spa a salonului, precum şi tratamente pentru păr cu produse de ultimă generaţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net