Simona Halep: "Pot câştiga turneul"

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a calificat fără luptă în finală la Indian Wells 2015, după abandonul Serenei Williams şi acum are ţintă clarăFoto: Guliver / Gettyimages
Simona Halep s-a calificat fără luptă în finală la Indian Wells 2015, după abandonul Serenei Williams şi acum are ţintă clarăFoto: Guliver / Gettyimages

Mult aşteptata semifinală dintre Simona Halep şi Serena Williams, liderul clasamentului mondial, nu a mai avut loc, americanca retrăgându-se înaintea partidei din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Diseară, Simona va juca finala turneului împotriva sârboaicei Jelena Jankovic.

Românii au fost scutiţi de emoţii ieri dimineaţă. Meciul dintre Simona Halep, favorită 3 la Indian Wells, şi Serena Williams, principala favorită a turneului, n-a mai avut loc, americanca retrăgându-se  din cauza unei accidentări la genunchi.

”Acum câteva zile m-am accidentat la genunchi la antrenamente. Am jucat în continuare, însă astăzi (n.r.ieri) mă chinuiam să merg. A fost trist, pentru că acum 4 luni am decis să mă întorc într-un loc unde am cunoscut multe succese şi a fost un drum minunat. Promit să mă întorc la anul”, a explicat Serena motivul pentru care s-a retras din concurs. Reacţia lui Halep a venit imediat şi a fost apreciată de lumea tenisului.

“E greu pentru ea, ştiu cum este să fii accidentat. Nu pot fi fericită, dar nu pot fi nici tristă. Când am ajuns aici, după primul meci, am spus că vreau să joc cu Serena în semifinale, aşa că eram nerăbdătoare pentru acestă întâlnire ”, a spus Halep, potrivit site-ului oficial al WTA. Simona va juca pentru prima dată în finala unui turneu Premier Mandatory.

Dacă va câştiga finala de azi, atunci românca va cuceri cel mai important titlu din carieră. Referitor la finala şi la adversara, sârboaica Jelena Jankovic, care a trecut în semifinale de Sabine Lisicki,  Halep a recunoscut că o aşteaptă un meci greu, dar a făcut şi o declaraţie care nu-I este caracteristică: “Jelena e o jucătoare dificilă, un adversar greu. Ştiu că trebui să alerg mult, să lovesc mingile cu putere şi să fiu agresivă. Trebuie să fiu concentrată la fiecare minge, deoarece ea luptă până la sfârşit. Dar sunt pregătită să joc împotriva ei. Pot câştiga acest titlu, dar mă aştept la un meci foarte greu”. 

Cele două tenismene s-au mai întâlnit de 4 ori

Confruntarea dintre Halep şi Jankovic va fi a cincea întâlnire. Simona conduce cu scorul de 3-1, câştigând ultimele 3 meciuri cu fostul lider mondial. Concret, după ce Jankovic s-a impus cu 6-4, 4-6, 7-5 în 2010, la US Open, a început seria de victorii a Simonei. Jucătoarea noastră a egalat scorul la general, impunându-se în 2012, la Bruxelles, scor 6-2, 3-6, 7-6. Apoi, în 2013, în sferturile de finală de la Roma, Halep s-a impus cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5. Ultimul succes al jucătoarei noastre a venit în 2014, în optimile de finală de la Australian Open, scor 6-4, 2-6, 6-0.

Andrei Pavel a antrenat-o pe sârboaică

Andrei Pavel
Andrei Pavel

Jelena Jankovic, adversara din finală a Simonei, e una dintre jucătoarele cele mai valoroase ale ultimilor 10 ani. Ea a fost antrenată de-a lungul timpului de doi români, Andrei Pavel, în prima jumătate a anului 2011, şi apoi de Andrei Mlendea, în prima parte a anului trecut. Jankovic e, alături de Caroline Wozniacki şi Dinara Safina, unul dintre cei trei foşti lideri mondiali care nu au cucerit niciodată un titlu de Grand Slam. Totuşi, sârboaica are în palmares 13 trofee WTA, printre care unul cucerit chiar la Indian Wells, în 2010.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net