Simona Halep e campioană la Indian Wells

Ultima actualizare:

    Simona Halep a câştigat turneul de la Indian Wellsfoto: AP
Simona Halep a câştigat turneul de la Indian Wellsfoto: AP

Românca a câştigat în SUA cel mai important turneu din carieră, scor 2-6, 7-5, 6-4 în faţa Jelenei Jankovic, dar finala cu sârboaica a fost incredibilă.

Meciul Simonei Halep s-a suprapus cu El Clasico, dar cine a mai avut chef de Barcelona – Real Madrid. În canicula californiană, constănţeanca ne-a dus din rai în iad şi înapoi deasupra norilor. A treia jucătoare a lumii s-a văzut condusă cu set şi 5-4, dar a salvat situaţia şi a câştigat eroic.

Simona Halep a pornit finala cu Jelena Jankovic de la Indian Wells favorită clară la casele de pariuri. Rezultate directe, 3-1 pentru româncă, dar şi o zi în plus de odihnă făcută cadou de Serena Williams, care s-a retras înaintea meciului din semifinale, trebuiau s-o ajute pe Halep. N-a fost însă aşa. Jucătoare noastră a început meciul timorată, puţin accidentată la coapsa dreaptă şi parcă mai obosită decât Jankovic.

În aceste condiţii, primul set n-a avut istoric. Break din prima al sârboaicei, consolidat şi menţinut apoi până la final şi un sec 2-6. În faţa televizoarelor, românii se întrebau unde e Halep cea care nu cedează niciun punct gratuit, dar n-au primit răspunsul nici în startul setului doi. Jankovic s-a dus repede la 3-1 şi părea că meciul e cam gata. Nervozitatea şi iritarea necaracteristice româncei au făcut-o să ducă un duel interior mai tare decât cel cu adversarul şi ne-a arătat o altă faţă a Simonei.

Una care dă cu racheta de pământ, care bombăne nevrotic către loja în care stă staff-ul ei şi care scapă mingi inexplicabil afară şi în fileu. Pe scurt, tenis de jucătoare fără fibră de campioană. Dintr-o dată, mintea Simonei s-a limpezit însă. A egalat la 3 şi a mers din nou din break în re-break cu Jankovici, într-un război al nervilor.

Chiar aşa în revenire, sârboaica a servit pentru meci la 5-4 şi ne-au trecut toţi fiorii. Jankovic a demonstrat însă că nu e nici ea vreo jucătoare de top, ci doar un modest loc 21 WTA, şi a pierdut din nou pe propriul serviciu.

„Rechinul” Halep a simţit dâra de sânge lăsată în urmă de adversară, a câştigat alte două game-uri la rând şi a egalat la seturi. De aici, lucrurile au fost mult mai uşoare pentru româncă, în ciuda faptului că s-a mers din nou agonizant dintr-un serviciu pierdut, într-altul. La 5-3, Halep n-a reuşit nici ea să aibă tăria de caracter şi energia de a încheia socotelile, dându-i lui Jankovic o ultimă şansă. N-a fost cazul pentru că un alt break a închis socotelile şi trofeul, al 11-lea al Simonei, vine în România după un meci maraton de două ore şi 40 de minute.

„Nu voi uita niciodată acest turneu, pentru că este cel mai tare de până acum. Le mulţumesc din suflet tuturor celor care m-au susţinut de aici sau de acasă”, a declarat Halep imediat după finalul unui joc senzaţional.

A urcat pe locul 1 în clasamentul „campioanelor”

Câştigarea acestui turneu care face parte din categoria Premier Mandatory, primul după cel de mare şlem, i-a adus Simonei Halep un cec de 900.000 de dolari şi 600 de puncte WTA. Acest lucru o menţine în top 3, dar o urcă pe primul loc în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, din Singapore, care se alcătuieşte anual, diferit de primul. Românca le depăşeşte astfel pe Serena şi pe Şarapova şi e sigură de prezenţa la competiţia în care anul trecut a jucat finala.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net