Zinedine Zidane pleacă de la Real Madrid. Cine îl va înlocui

Ultima actualizare:

    Zinedine ZidaneFOTO: EPA
Zinedine ZidaneFOTO: EPA

Antrenorul Zinedine Zidane şi-a anunţat jucătorii că va părăsi clubul Real Madrid la sfârşitul sezonului 2020/21, informează marca.com, citată de news.ro.

Sâmbăta trecută, după eliminarea din Liga Campionilor în faţa formaţiei Chelsea şi înainte din meciul LaLiga cu Sevilla, Zidane a vorbit cu jucătorii după antrenament şi şi-a comunicat decizia. De aceea, conferinţa de presă din acea zi a început mai târziu decât de obicei. Informaţia a fost lansată de jurnalistul Fernando Burgos de la Onda Cero şi Marca a confirmat că întâlnirea a avut loc în acea sâmbătă, la 8 mai.

Antrenorul a declarat în vestiar că s-a gândit mult la decizia sa şi este definitivă. El crede că timpul său la Real Madrid s-a încheiat şi că a venit momentul să plece. Este a doua oară când francezul părăseşte echipa Los Blancos, deşi nu la fel de surprinzător ca atunci când a plecat prima oară, în 2018.

Potrivit marca, Raul este cel mai bine plasat pentru a-i succeda fostului său coechipier. Massimiliano Allegri şi Joachim Low sunt, de asemenea, opţiuni, dar Raul, care este dorit şi de Eintracht Frankfurt, este candidatul principal.

În vârstă de 43 de ani, Raul este în prezent antrenor al echipei de rezerve a clubului Real Madrid.

Zidane a câştigat 11 trofee ca antrenor principal al Real Madrid şi l-ar putea obţine pe al doisprezecelea, în funcţie de ceea ce se întâmplă în ultimele două runde ale sezonului LaLiga (Real este la două puncte de liderul Atletico). Doar Miguel Munoz, care a câştigat 14, a adus mai multe exponate în sala trofeelor ​​clubului madrilen.

În vârstă de 48 de ani, tehnicianul francez a preluat prima dată Real Madrid în ianuarie 2016. În doar doi ani şi aproape cinci luni, el a câştigat nouă trofee cu formaţia madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor (2016-2018), campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 şi 2017, şi Cupa Mondială a cluburilor, în aceiaşi ani.

În al doilea mandat, el a cucerit titlul în Spania şi Supercupa Spaniei, în sezonul 2019/2020.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net