Vor să bată Steaua cu viteza lui Ronaldo

Ultima actualizare:

    Mohamed Tchite şi-ar fi dorit să joace în naţionala Belgiei, dar a fost încurcat de faptul că jucase anterior pentru BurundiFoto: AP
Mohamed Tchite şi-ar fi dorit să joace în naţionala Belgiei, dar a fost încurcat de faptul că jucase anterior pentru BurundiFoto: AP

În prima manşă din semifinalele Cupei României, fundaşii Stelei se vor lovi la Ploieşti de o mare necunoscută. În tricoul Petrolului va debuta astăzi Mohamed Tchite, un atacant african care aleargă de rupe pământul.

Petrolul şi Steaua încep în această seară dubla bătălie pentru un loc în finala Cupei României. Constrâns de subţirimea lotului, Mircea Rednic va risca trimiţându-l în teren din primul minut pe proaspăta achiziţie a ploieştenilor, “Meme” Tchite, care îşi va face astfel debutul în fotbalul românesc. Despre vârful de 31 de ani născut în Burundi se ştie că a dat o mulţime de goluri prin Belgia şi prin Spania, în 2010 cota sa de piaţă urcând în jurul a patru milioane de euro. Dacă CV-ul lui Tchite nu îi impresionează pe stelişti, jucătorii lui Costel Gâlcă trebuie să fie atenţi la un alt aspect, legat de viteza lui Mohamed. 

În urmă cu trei ani, o analiză făcută de americanii de la “Bleacher Report” l-a pus pe Tchite pe locul 16 în topul celor mai rapizi fotbalişti de pe planetă. Printre vecinii de clasament ai jucătorului Petrolului îi regăsim pe Cristiano Ronaldo (14) şi Gareth Bale (17), vedetele lui Real care valorează împreună aproximativ 200 de milioane de euro. Potrivit FIFA, viteza maximă atinsă de Cristiano Ronaldo e de 33,6 km/h, astfel că Tchite aleargă şi el constant cu peste 30 km/h. Anul trecut, forul mondial l-a desemnat pe olandezul Robben drept cel mai rapid fotbalist din lume, cu viteza de 37 de kilometri pe oră atinsă în meciul cu Spania de la CM din Brazilia.

Are patru paşapoarte!

Mohamed Tchite e un caz aparte în fotbalul mondial. Atacantul Petrolului s-a născut în Burundi, însă părinţii săi sunt din Rwanda şi din Congo, astfel că africanul are din start trei cetăţenii. De asemenea, Tchite are şi paşaport belgian, obţinut în 2008. 

Guilherme, "omorât" de fanii Petrolului

Guilherme a fost idolul ploieştenilor, dar a ales să se transfere la Steaua. Trădaţi, ultraşii “lupilor” i-au pregătit pentru meciul de diseară un tricou cu mesajul “Odihneşte-te în pace” şi i-au aprins o candelă. Fundaşul brazilian a jucat din 2012 şi până în 2014 la Petrolul, a câştigat un trofeu şi era preferatul galeriei. Totuşi, în vara trecută a ales să plece în liga a doua din Germania, dar nu s-a adaptat şi a revenit în România. Surpriză: a semnat cu Steaua, rivala de moarte a ploieştenilor, şi fanii s-au supărat.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net