Victor Piţurcă, lăudat de toţi duşmanii după Turcia - România 0-1

Ultima actualizare:

    Puştiul Gicu Grozav a fost  felicitat de toţi coechipierii  pentru golul de trei puncte  marcat la Istanbul
Puştiul Gicu Grozav a fost felicitat de toţi coechipierii pentru golul de trei puncte marcat la Istanbul

România avea şase puncte după primele două meciuri din grupă, dar modul în care acestea au fost obţinute nu dădeau speranţe prea mari pentru adevăratele dueluri cu Turcia, Olanda şi Ungaria.

"Jucăm chinuit, la ciupeală şi ne păcălim. N-avem nicio şansă în meciurile tari", a fost concluzia vocilor importante din fotbalul românesc după partidele cu Estonia şi Andorra.

Victoria de la Istanbul (1-0) l-a reabilitat însă pe Victor Piţurcă, care a primit laude din partea celor mai mari contestatari ai săi. "Tamaş fundaş dreapta şi Grozav titular au fost găselniţe de trei puncte. Importante. Când se câştigă un meci cu aşa încărcătură, deciziile selecţionerului nu pot fi contestate. Sau pot, dar contestatarii se descalifică", a fost mesajul lui Mihai Stoica, preşedintele Stelei, pe contul său de Facebook. Un alt personaj important din fotbalul românesc, care până la meciul cu Turcia nu l-a scos pe Piţurcă din "barbugiu", "pokerist" sau "antrenor de doi lei", dar care vineri seara şi-a înghiţit cuvintele a fost Cornel Dinu.

Legenda lui Dinamo a vorbit în termeni laudativi la adresa selecţionerului, pe care l-a şi alintat. "Piţi a pregătiti excelent jocul cu aceşti turci proşti. Echipa s-a organizat exemplar, i-am surprins pe contraatac şi totul a ieşit perfect. Trebuia să câştigăm mai clar", a afirmat administratorul delegat al lui Dinamo. Singurul reproş adus selecţionerului după marea victorie de la Istanbul a fost introducerea lui Răzvan Cociş, care a ratat o ocazie imensă, ce putea să ne coste victoria.

"Omul nu e de naţională. Cociş nu trebuia introdus pe teren şi nici măcar selecţionat. Oricum, mutarea asta, prin care am fost nevoiţi să ne retragem 20 de metri, a fost făcută puţin cam devreme. În rest, nota 10", a afirmat Dinu. La fel a vorbit şi Mircea Rednic, antrenorul de la echipa de club a marcatorului Gicu Grozav. "Piţurcă a pregătit foarte bine meciul, nu le-a dat vreo şansă turcilor. Am fost superiori la toate capitolele. Torje şi Stancu nu au prins o zi foarte bună, însă m-a impresionat Grozav. Piţurcă i-a dat mai multă încredere decât mine la Petrolul. Nu mă aşteptam să fie titular", a spus "Puriul".

Este a treia oară în istorie când naţionala porneşte în preliminariile unui turneu final cu 3 victorii în primele 3 meciuri.

CM 1998 (ne-am calificat)

România-Lituania 3-0Islanda-România 0-4Macedonia-România 0-3

CM 2006 (am ratat calificarea)

România-Finlanda 2-1România-Macedonia 2-1Andorra-România 1-5

CM 2014:

Estonia-România 0-2România-Andorra 4-0 Turcia-România 0-1

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net