Vezi ce le promite Alexe fanilor înainte de derby!

Ultima actualizare:

- Marius, ce înseamnă pentru tine un meci contra celor de la Steaua?

- Nu pot spune că este o partidă obişnuită. Chiar dacă fiecare meci are o încărcătură aparte şi intrăm pe teren doar să câştigăm, este clar pentru noi, dinamoviştii adevăraţi, că o partidă contra Stelei ne motivează în plus. Chiar dacă nu am apucat să joc multe derbyuri, pot spune că cele în care am fost pe teren au reprezentat ceva special pentru mine ca jucător.

- Cum vă motivaţi înaintea unui astfel de meci?

- Vorbim foarte mult între noi. Antrenorul, de asemenea, caută metode noi pentru a ne conecta la intensitatea unei asemenea partide. Îl avem şi pe Dănciulescu, jucător care are atâta experienţă şi multe derbyuri Dinamo-Steaua la activ. Găseşte şi el anumite lucruri care ne bagă în priză.

- Anul trecut ai marcat al doilea gol în poarta Stelei. Cât cântăresc în cariera ta aceste reuşite în faţa rivalilor?

- Suntem rivali pe teren, nu şi în afara lui. Nu trebuie să confundăm activitatea profesională cu viaţa particulară. Bineînţeles că un gol înscris într-un derby are semnificaţia lui, pentru că lumea este atentă la asemenea dispute. Sunt mulţi ochi aţintiţi pe aceste meciuri, indiferent de locul ocupat în clasament. Nu ştiu dacă asta mă va ajuta mai mult să plec într-un campionat puternic, dar puţin poate contează. Acum nu-mi stă mintea la acest lucru, vreau să dau tot ce am mai bun în acest derby.

- Faptul că steliştii au câştigat deja campionatul crezi că îi va face să abordeze mai lejer meciul?

- La nivel mental, probabil s-au eliberat. Faptul că sunt deja campioni îi va face să joace mai degajaţi, dar nu cred că vor fi deconectaţi. Cu siguranţă că şi ei vor să câştige, să arate că tot ce au realizat în acest sezon nu este întâmplător. Cred că, la ora meciului, şiei vor fi mobilizaţi sută la sută.

- Pentru Dinamo, trei puncte în acest meci ar însemna un pas important pentru a prinde un loc în cupele europene. Vă vedeţi în Europa League în această vară?

- Este normal, ca fotbalist, să îţi doreşti să participi în cupele europene. Deşi acest lucru nu este un obiectiv clar pentru noi, am vrea să facem acest pas. Acum depinde foarte mult ce vom face în cele câteva etape care au mai rămas de disputat şi ce vor face şi celelalteformaţii angrenate în luptă. O victorie contra Stelei ne-ar mări, într-adevăr, şansele pentru a prinde Europa League.

- Suporterii dinamovişti vor umple Arena Naţională. Va fi un avantaj pentru voi?

- Cu siguranţă, un stadion plin cu suporterii noştri ne va împinge în faţă. Chiar dacă pe teren încercăm să facem abstracţie de tot ce se întâmplă în jur, fondul sonor de pe Arena Naţională nu poate fi ignorat în totalitate. Sperăm ca ei să fie al doisprezecelea jucător.Faptul că s-au întors lângă echipă şi vin meci de meci este foarte important pentru noi.

- Un mesaj pentru fani?

- Le mulţumim că au înţeles că suntem pe un drum nou, la început, şi ne încurajează. Să fie siguri că-i avem în inimă şi jucăm în primul rând pentru ei. Nu-mi place să fac promisiuni, însă aş vrea să marchez în această seară, să câştigăm şi să-i fac fericiţi. Ştiu cât de mult contează şi pentru ei o victorie împotriva Stelei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net