Vezi ce a decis FRF în privinţa jucătorilor extracomunitari!

Ultima actualizare:

    Sony Alcenat nu are probleme la Petrolulfoto: Click
Sony Alcenat nu are probleme la Petrolulfoto: Click

Fotbaliştii din afara Uniunii Europene care erau legitimaţi la data de 19 martie la un club din România vor face excepţie de la regula extracomunitarilor ce se va aplica din sezonul următor.

"Comitetul Executiv aprobă cu unanimitate de voturi propunerea LPF de completare a dispozițiilor art. 19.9 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice cu completările și modificările dezbătute în cadrul prezentei ședințe (jucătorii extracomunitari legitimați la cluburi din România la data de 19.03.2015 urmează a putea activa în continuare la echipele de club din România, iar în situația în care se legitimează la cluburi din străinătate aceștia pot reveni ulterior la cluburi din România doar dacă anterior au fost legitimați cel puțin 3 ani la cluburi din România) și urmează a fi armonizat cu toate celelalte texte referitoare la aceste reguli. De asemenea, prevederile excepției nou introduse urmează a fi aplicate și la celelalte ligi", se arată pe siteul federaţiei.

Din sezonul următor extracomunitarii care se transferă în Liga I trebuie să aibă minimum trei selecţii la echipa naţională a ţării din care provin, în ultimele 12 luni. Mai mult, fiecare echipă va putea avea în lot maximum trei fotbalişti extracomunitari.

Se modifică şi regulile pentru transferurile de jucători

"A fost modificat Regulamentul pentru Transferul Jucătorilor de Fotbal, în sensul că un club dacă transferă un jucător îşi poate trece în acordul de transfer un procent sau o sumă, dar nu poate să ia parte la o negociere ulterioară. Iar aceste negocieri se pot face doar între cluburi, nu ca şi până acum când exista o a treia sau a patra parte care nu avea nicio tangenţă cu clubul, dar care veneau cu anumite documente şi revendicau anumite drepturi", a spus secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian.

Intermediarii vor plăti din sezonul următor o taxă de înscriere la FRF de 1.500 de euro, şi nu de 25.000 de euro ca până în prezent. "A fost aprobat regulamentul privind intermediarii. Aceştia au obligaţia de a se înscrie anual la FRF şi de a utiliza exclusiv contractele tipizate emise de FRF. Taxa de înscriere a intermediarilor este de 1.500 de euro, faţă de anii anteriori când era 25.000 de euro. Iar costul contractelor tipizate va fi de 500 de euro setul de 10", a precizat Chivorchian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net