A venit ziua cea mare: românii nu depind decât de ei să se califice în semifinalele Europenelor U21

Ultima actualizare:

    Drapelul României va fi pretutindeni pe stadionul din CesenaFOTO: EPA
Drapelul României va fi pretutindeni pe stadionul din CesenaFOTO: EPA

Naționala de tineret a României va juca în această seară, de la ora 22.00, cel mai important meci al fotbalului românesc din ultimele două decenii. Cu o victorie sau un egal, ”tricolorii” vor ajunge în premieră în semifinalele unui turneu final al unui Campionat European Under 21. Și la înfrângere avem șanse de a merge mai departe.

Pentru prima dată după mult timp, românii sunt mândri de echipa lor națională de fotbal. Puștii lui Mirel Rădoi au demonstrat în primele două meciuri de la acest European Under 21 că fotbalul se poate juca și altfel decât apărându-te și sperând să scapi pe contraatac, se poate juca așa cum, în ultimele decenii, am văzut doar pe la alții. În această seară, la Cesena, inima unei țări întregi va bate la unison cu cea a celor 11 gladiatori care pot transpune în practică visul unei națiuni: calificarea în semifinalele Campionatului European. Startul excepțional de la această ediție a Europenelor (4-1 cu Croația și 4-2 cu Anglia) a făcut ca înaintea ultimei etape băieții antrenați de Mirel Rădoi să stea la mâna lor, nu a altora, în ceea ce privește șansele de calificare în semifinale. O postură, să recunoaștem, cu care nu ne-am întâlnit prea des în ultima perioadă, indiferent de nivelul la care s-a jucat sau de competiție.

Astfel, dacă România va învinge sau va face egal cu Franța în meciul care va avea loc diseară, de la ora 22.00, în direct la TVR 1 și TVR HD, atunci tricolorii vor obține calificarea în semifinalele Europenelor și, mai important, își vor asigura participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. După ce Italia a învins sâmbătă seară pe Belgia cu scorul de 3-1 și a ajuns la un golaveraj de +3, asta înseamnă că România, pentru a trece de italieni în ierarhia locurilor secunde, are ”voie” să piardă maximum la două goluri diferență. Evident, calculelele sunt făcute înainte de a cunoaște rezultatele ultimei etape a Grupei B, disputate după încheierea ediției.

Dacă nu va pierde, România va câștiga grupa

Pentru meciul de diseară există un rezultat care ar califica atât România cât și Franța: egalul. Dacă niciuna dintre echipe nu va câștiga, atunci jucătorii noștri vor merge în semifinale din postura de câștigători ai grupei, urmând să jucăm împotriva câștigătoarei Grupei B, în timp ce francezii ar ajunge acolo de pe locul secund și vor juca împotriva Spaniei. Dacă noi vom învinge Franța, atunci adversarii noștri ar fi eliminați și vom juca în semifinale cu spaniolii. Tot cu ibericii am juca și în cazul în care am fi cea mai bună echipă de pe locurile secunde.

Totuși, chiar dacă egalul este avantajos pentru ambele formații, selecționerul Franței, Sylvain Ripoll, exclude această variantă: ”Pentru mine, România nu este o surpriză, e o confirmare! Am văzut multe din meciurile lor, au avut cea mai bună apărare, acum au demonstrat că sunt și foarte ofensivi. Cea mai mare amenințare cred că e Ianis Hagi, jucător cu multă calitate care lovește mingea bine cu ambele picioare. Vor fi mulți români în tribune, când mă uitam la meciurile lor de aici vedeam mult galben și nu era de la soare. Vor fi o prezență benefică, ne dorim să jucăm cu un stadion plin și să învingem”, a spus Sylvain Ripoll, la conferința de presă. Jucătorul lui Lyon, Lucas Tousart, exclude și el din start remiza: „Nu ne mulțumim cu egal în fața României, noi trebuie să câștigăm grupa. Nimic nu e sigur în fotbal, iar dacă jucăm la egal și primim gol în ultimele minute, riscăm să fim eliminați. Ar fi o greșeală să jucăm la egal”, a spus Tousart.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net