Vedetele naţionalei sunt pe val înainte de barajul cu Grecia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Finalul preliminariilor pentru Mondialul din Brazilia a prins naţionala României pe picior greşit. Victor Piţurcă s-a plâns că pentru partidele cu Ungaria, Turcia, Andorra şi Estonia cei mai importanţi jucători ai noştri n-aveau echipe, se antrenau prin parcuri şi erau ieşiţi din formă. Pentru barajul cu Grecia, roata pare să se întoarcă însă la 180 de grade.

Situaţiile în care se aflau Ciprian Marica, Gabriel Torje şi Gicu Grozav îl îngrijorau cel mai mult pe selecţioner, dar în nici o lună, lucrurile s-au schimbat total. Atacantul a semnat cu Getafe şi a început imediat să joace, "Piticul" apare din ce în ce mai des în echipa lui Espanyol, iar Grozav pare să se fi impus deja în Cecenia.

Mai mult, Bogdan Stancu şi Marius Niculae au marcat şi ei weekend-ul trecut pentru Gençlerbirligi şi Hoverla Uzhhorod, şi au primit automat telegrame de convocare. Ziua de joi a fost însă mană cerească pentru internaţionalii noştri şi un adevărat doping moral în vederea barajului cu Grecia.

Gicu Grozav s-a impus ca titular la Terek

simeon stalpnicul png

Mai întâi a lovit fostul petrolist care după patru apariţii în prima Ligă din Rusia, a fost titularizat pentru jocul de Cupă cu formaţia de ligă secundă, Neftekhimik Nizhnekamsk. Iar Grozav n-a dezamăgit. A dus scorul la 2-0 pentru Terek şi a scos un cartonaş roşu pentru un adversar, pecetluind soarta jocului încheiat până la urmă 4-1 pentru ceceni. Seara, a fost rândul celui mai important atacant al României, Ciprian Marica, să-şi arate valoarea.

La primul său meci început ca titular la Getafe, după patru intrări pe final, atacantul a făcut spectacol în deplasarea de la Villareal. Doar cinci minute i-au trebuit românului să perforeze poarta "Submarinului galben", profitând de câteva gafe în lanţ ale fundaşilor şi portarului echipei gazdă. A fost 2-0 pentru Getafe până la urmă, după un gol în minutul 90+3, dar victoria în faţa locului 4 din Primera, echipă care pe „El Madrigal" n-a bătut-o nici Real Madrid în acest sezon, i se datorează în primul rând jucătorului nostru.

„Am înscris rapid, a fost o greşeală a portarului, dar de care am profitat. După o pauză de aproximativ trei luni, încet încet voi juca. Fizic nu sunt la cel mai bun nivel, dar treptat voi reveni în formă", a spus Marica. Rămâne doar să sperăm ca forma lui Marica, Torje, Grozav şi a celorlalţi internaţionali să continue să crească, iar în zilele de 15 şi 19 noiembrie, când vor avea loc cele două bătălii cu grecii, România să fie de nebătut.

Maxim e deasupra tuturor

La revenirile de formă ale lui Marica, Torje şi Grozav se adaugă, bineînţeles, perioada de graţie pe care o traversează în Germania Alexandru Maxim. Fostul gorjean e titular meci de meci, are deja patru goluri marcate pentru VFB Stuttgart şi e şi cel mai bun pasator din Bundesliga, cu 5 pase de gol în 10 meciuri. În aceste condiţii, tot ce e mai bun pentru naţionala României şi pentru Victor Piţurcă pare să urmeze.

simeon stalpnicul png

Ce au făcut adversarii noştri

Torosidis (nr. 15), titular în a 10-a victorie consecutivă a liderului din serie A, AS Roma.Karagounis, titular şi marcator în înfrângerea lui Fulham în faţa lui Leicester, din Cupa Ligii Angliei. Panagiotis Kone, titular şi marcator pentru Bologna în victoria cu 3-0 de la Cagliari, în Serie A.Fetfatzidis, titular în victoria lui Genoa în faţa Parmei, 1-0, în Serie ACeilalţi internaţionali greci din campionatul elen, în frunte cu vedetele Mitroglu, Katsouranis, Ninis şi Salpingidis au fost odihniţi în jocurile lui Olympiacos Pireu şi PAOK Salonic din turul doi al Cupei Greciei. Samaras n-a jucat nici el la mijloc de săptămână, echipa la care este legitimat, Celtic fiind eliminată din Cupa Ligii, ale cărei sferturi de finală s-au jucat joi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net