Uriași cu picioare de lut

brazilia-panama-fotbal-gettyimages-1132249218.jpg

Brazilianul Richarlison Andrade a fost stopat prin fault de Eric Davis
Foto: Guliver / GettyImages

Mari favoriți, brazilienii au fost ținuți în șah (1-1) de echipa din Panama, într-un meci amical disputat la Porto

Sud-americanii n-au izbutit să continue seria celor șase meciuri victorioase și în care nu primiseră gol, serie începută după eliminarea lor de la Cupa Mondială din Rusia, vara trecută.  
Cu Neymar în tribună, încă nerefăcut după o accidentare, dar cu mai mulți jucători de perspectivă, brazilienii au dominat disputa cu o formație extrem de prudentă. Însă s-au precipitat în fața porții, reacționând precum niște uriași cu picioare de lut. După ce Alex Telles (minutul 18) și Arthur (min. 22 și 23) n-au nimerit poarta, Paqueta a deschis scorul, jucătorul format la Flamengo concretizând mingea centrată de Casemiro (min. 32). Aflat la al doilea meci pentru reprezentativa Braziliei, mijlocașul legitimat la AC Milan putea reuși dubla, însă el n-a profitat de o pasă a lui Firmino (min. 59).
Fără să strălucească, oamenii din Panama au încheiat disputa la egalitate, golul lor fiind înscris de Machado (min. 36), cu o lovitură de cap. Ba chiar a fost pe punctul de a da lovitura de grație în minutul 90, când mingea șutată de Fajardo a ocolit de puțin poarta apărată de Ederson. 
Egalul Braziliei nu este singurul pas greșit făcut de marile echipe de fotbal din America de Sud. Vineri seara, la Madrid, Argentina a suferit un eșec neașteptat (1-3) în amicalul cu Venezuela. Și aceasta deși l-a avut pe teren pe Lionel Messi, starul Barcelonei.  

Loading...