Universitatea Craiova nu a mai marcat de o lună în Liga 1

Ultima actualizare:

    Tudorie este ultimul craiovean care a marcat în Liga 1, acum o lunăFOTO: Sportpictures.eu
Tudorie este ultimul craiovean care a marcat în Liga 1, acum o lunăFOTO: Sportpictures.eu

Play-off-ul se desfășoară cu o viteză amețitoare și etapele se succed din trei în trei zile. Drept urmare, miercuri vom avea pe teren, în meciuri diferite, două dintre pretendentele la titlu: Universitatea Craiova și CFR Cluj. Ambele joacă în deplasare, însă oltenii au o problemă suplimentară: nu reușesc să marcheze.

De la instalarea pe banca tehnică a antrenorului grec Marinos Ouzounidis, în februarie, ”Știința” și-a betonat apărarea. Drept urmare, în 12 meciuri disputate (10 în campionat și unul în Cupa României) a primit un singur gol, în înfrângerea, 0-1, cu Chindia Târgoviște. Acest lucru este unul lăudabil, dar parcă echipa a uitat să atace. E adevărat, oltenii sunt într-o continuă căutare de atacanți, accidentării lui Koljic de anul trecut, urmându-i cea recentă a lui Andrei Ivan, dar și prestațiile lui Mamut, jucător care de fapt nu trece printr-o lipsă de formă, ci își demonstrează astfel ”valoarea”. Cert e că, deși echipa are meciuri în care joacă frumos, nu reușește să marcheze, iar acel 0-0 contra FCSB, din sezonul regulat, stă mărturie. Prin urmare, în cele 12 meciuri disputate sub conducere grecului, Craiova a marcat doar 11 goluri, dintre care 4 în Cupa României, contra Chindiei și Viitorului Pandurii Târgu Jiu. Rămân alte zece meciuri cu doar 7 goluri și, din păcate pentru craioveni, statistica arată că în ultimele trei meciuri de campionat ei nu au marcat niciodată!

Drept urmare, au încheiat la egalitate, 0-0, cu FCSB, CFR Cluj și cu Sepsi, acest ultim meci fiind disputat în play-off. Practic, oltenii nu au mai înscris în Liga 1 din 16 martie 2021, când au învins cu scorul de 2-0 pe UTA, grație golurilor reușite de Nistor și Tudorie. De atunci, în afara remizelor amintite, a mai existat succesul cu 3-0 obținut în fața divizionarei secunde Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în prima manșă a semifinalelor Cupei României, dar acest meci era mai mult de antrenament.

Miercuri, de la ora 19.00, Universitatea Craiova va juca, la Botoșani, contra unei formații care a evoluat doar o repriză contra FCSB, în weekend. O deplasare dificilă, dar care dacă seceta din atacul oltenilor va continua, ar putea scoate echipa ”alb-albastră” din lupta pentru titlu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net