Un nou amical la Cluj pentru România. Jucăm cu Lituania, coşmarul din 2008

Ultima actualizare:

    Săpunaru a fost martor din teren la acel 0-3 din 2008, din preliminariile pentru Mondialul din Africa de SudFoto Click!
Săpunaru a fost martor din teren la acel 0-3 din 2008, din preliminariile pentru Mondialul din Africa de SudFoto Click!

Naţionala lui Anghel Iordănescu a accelerat pregătirile pentru Campionatul European din 2016, astfel încât tricolorii să fie în formă maximă la startul turneului final.

În perioada 25 ianuarie - 6 februarie se va desfăşura în Antalia, un cantonament centralizat, dar slab în oferte de amicale. FRF a dorit iniţial ca locaţia să fie sudul Spaniei, unde ar fi avut la dispoziţie mai multe naţionale africane, dar a decis că e mai bine în Turcia pentru că majoritatea echipelor care au dat jucători la lot sunt cantonate acolo. Ideea a fost ca internaţionalii noştri să nu călătorească prea mult şi s-a reuşit asta, dar nu prea există variante de meciuri test. Kazahstan, naţională cu care bătusem palma pentru un amical, a fost refuzată până la urmă de Iordănescu pentru că ne e şi adversară în grupa de calificare la Mondialul din 2018. Astfel, tricolorii au fost obligaţi să se orienteze către echipe modeste, majoritea de club. Vom juca împotriva lui Torpedo Kutaisi (locul 10 din Georgia), Zimbru Chişinău (locul 3 în Moldova ) şi a anonimei Turkmenistan (locul 117 în clasamentul FIFA). Mai există o variantă de rezervă, Moldova (locul 154 în topul FIFA).

Dacă din Turcia e posibil să nu rămânem cu o impresie foarte elocventă, acasă lucrurile stau altfel. Avem un meci tare cu Spania, pe 27 martie, fixat iniţial pe Arena Naţională, dar cu şanse mari să fie relocat la Cluj din cauza problemelor cu autorizaţiile ISU. Pe 23 martie se va juca însă cu siguranţă pe Cluj Arena un amical cu Lituania, FRF bătând ajungând la un acord cu balticii zilele trecute. Informaţia a fost ţinută însă secret până acum pentru că nu s-a semnat contractul. Şefii naţionalei n-au intenţionat să avem neapărat două meciuri în patru zile la Cluj, doar că se pare că aşa va ieşi dacă Primăria Bucureşti nu va rezolva situaţia cu Arena Naţională. Federalii le promiseseră ardelenilor de mult amicalul de pe 23 martie, ca o compensaţie că au mutat subit de la Cluj la Bucureşti finala Cupei României de anul trecut.

România are însă vise negre cu Lituania la Cluj, în 2008, pe stadionul CFR-ului, Dr. Constantin Rădulescu, balticii învingând cu un incredibil 3-0 naţionala lui Piţurcă în startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud 2010. Acum, Iordănescu şi ai lui vor să spere ruşinea şi să-şi ia revanşa în faţa urmaşilor lui Danilevicius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net