Umpleți-le plasa islandezilor! Totul despre meciul capital al României de diseară

Ultima actualizare:

    Pușcaș e titular în atacul naționalei RomânieiFOTO: Sportpictures.eu
Pușcaș e titular în atacul naționalei RomânieiFOTO: Sportpictures.eu

Cu 7 luni întârziere, România dispută ceea ce sperăm să fie primul dintre cele două meciuri decisive care să ne ducă la Campionatele Europene din 2021. Diseară, de la ora 21.45 (în direct la ProTV), în Islanda, ”tricolorii” trebuie să se autodepășească pentru a învinge o națională care a fost o prezență constantă la ultimele turnee finale importante. Click! vă prezintă 7 lucruri pe care trebuie să le știți despre acest meci decisiv.

Vom avea primul jucător naturalizat. Selecționat în premieră la echipa națională după obținerea cetățeniei române, portughezul CFR-ului, Mario Camora, va fi, mai mult ca sigur, titularizat de selecționerul Mirel Rădoi în apărarea naționalei noastre în detrimentul craioveanului Bancu. În vârstă de 34 de ani, căpitanul clujenilor va fi primul jucător naturalizat care a evoluat vreodată pentru prima reprezentantivă.

Suntem de două ori mai bine cotați. Din punct de vedere al cotelor de piață, naționala României este de două ori mai scumpă decât cea a Islandei. Conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, românii sunt cotați la 61,68 milioane de euro, iar nordicii la 29,23 milioane de euro.

Naționala a intrat în carantină. Conform regulilor impuse de guvernul islandez, imediat după aterizarea de la Reykjavik, componenții delegației României au fost testați pentru coronavirus. Apoi au fost transportat direct la hotel, pe care nu au voie să îl părăsească decât pentru a merge la antrenamentul oficial, programat aseară, după închiderea ediției, și la meciul de diseară.

Data de 8 octombrie ne poartă noroc. Conform unei statistici publicate pe site-ul frf.ro, data de 8 octombrie, la care este programat meciul cu Islanda, este una cu noroc pentru echipa României. Din 1922 până azi, naționala a disputat 9 partide în această zi, nepierzând niciuna.

Învingătoarea va mai juca un meci de baraj. Câștigătoarea meciului dintre Islanda și România va primi dreptul de a juca în finala play-off-ului, contra învingătoarei partidei Bulgaria - Ungaria. Aceasta va avea loc tot diseară, la Sofia. Fiind meci de baraj, disputat într-o singură manșă, în caz de egalitate după 90 de minute, partida de azi va avea prelungiri și, cine știe, chiar lovituri de departajare. În această competiție arbitrii vor beneficia de sistemul VAR, iar antrenorii vor avea la dispoziție 5 schimbări, plus încă una în cazul prelungirilor.

Mirel Rădoi crede că meciul se va câștiga tactic. Înaintea partidei cu nordicii, selecționerul nostru, Mirel Rădoi, era încrezător în șansele de calificare. El e convins că va fi o luptă tactică și că noi avem un avantaj: ”Cred că în plan tactic se va decide meciul cu Islanda. Ştim cu toţii cum joacă Islanda, 4-4-2. Din acest 4-4-2 sunt foarte multe momente în care adversarul schimbă în funcţie de dinamica jocului. Poate fi un meci tactic. E clar că în momentul când joci cu o echipă nordică jocul de centrări va fi foarte ridicat, fazele fixe vor fi periculoase. Nu avem multe momente pozitive de-a lungul istoriei, dar vom antrena acest lucru. Ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de departajare prin prisma factorului mental. Să încercăm să le dăm jucătorilor ideea de a câştiga meciul în 90 de minute sau eventual în prelungiri, fără să ajungem la penaltiuri. După aceea am zis că poate parcursul jocului nu-l putem ghici dinainte şi atunci o să antrenăm şi lucrul acesta, îl vom antrena cu siguranţă”.

Va fi confruntarea fiilor foștilor jucători. Conform unei statistici publicate pe site-ul frf.ro, meciul de diseară va fi și o confruntare a fiilor de foști fotbaliști! Astfel, la noi în lot sunt Ianis Hagi, Răzvan Marin și Mihai Bălașa, în timp ce la adversari sunt Albert Gudmundsson, Holmar Eyjolfsson și Runar Runarsson.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net