Ultimul film pentru "Brad Pitt" Tudor se joacă la Chiajna

tudor.jpg

Alexandru Tudor
Citeste tot despre: 

Centralul Alexandru Tudor se va retrage vineri din arbitraj după o carieră de 21 de ani la cel mai înalt nivel.

Probabil cel mai controversat arbitru român din istorie îşi va agăţa fluierul în cui la finalul meciului dintre Concordia Chiajna şi Politehnica Iaşi, primul al etapei în Liga I.

Cei care l-au apreciat, dar şi cei care nu l-au suportat pe Alexandru Tudor au ocazia de a-l vedea la lucru pentru ultima oară pe cel supranumit „Brad Pitt”. Arbitrul care lăsa mereu senzaţia că joacă într-un film a ajuns la 47 de ani, el fiind delegat în ultimele două sezoane doar după ce a primit o prelungire specială de la Comisia Centrală a Arbitrilor (limita maximă admisă în mod normal fiind de 45 de ani).

În actuala stagiune, el a primit pe mână extrem de puţine partide (6 din 19 posibile), astfel că nu va mai forţa în primăvară, când cu suguranţă n-ar fi fost delegat decât în play-out. La meciul Chiajna – Iaşi de vineri, Tudor va pune capăt unei cariere îndelungate în prima ligă din România, primul său meci fiind consemnat în mai 1999, Universitatea Craiova – Universitatea Cluj (4-1).

În toată această perioadă, „Brad Pitt” a aprins de nenumărate ori spiritele în campionatul intern, în special din cauza stilului autoritar şi câteodată zeflemitor la adresa fotbaliştilor sau a antrenorilor. Cel mai aprins scandal din ultimii ani cu „Brad Pitt” Tudor erou principal a fost după un meci Dinamo – Chiajna din 2016, când s-a spus că i-a solicitat antrenorului oaspeţilor să-i scoată pe fundaşii centrali pentru că aceştia ţineau morţiş să comită penalty-uri.

 

Reperele carierei lui Tudor în arbitraj

*are în palmares peste 300 de meciuri în prima ligă din România

*a arbitrat nouă derby-uri FCSB – Dinamo

*are în CV o finală de Cupa României, Steaua – U Cluj în 2015

*a fost desemnat arbitru FIFA în 2001

*în grupele Ligii Campionilor a condus un singur meci, Barcelona – Basel în 2008

*a fost solicitat să arbitreze meciuri din alte campionate (Elveţia, Austria şi Qatar)

*a acordat peste 2.000 de cartonaşe galbene, peste 100 de cartonaşe roşii şi aproape 100 de penalty-uri

 

Loading...