Ultima șansă pentru Ianis? Hagi junior se mută în Scoția

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi
Ianis Hagi

Dacă nu va confirma nici la Glasgow Rangers, fiul lui Gică Hagi riscă să-și compromită cariera.

Ajuns la 21 de ani, Ianis Hagi a primit o nouă șansă în fotbalul mare, după cele ratate la Fiorentina și Genk. De această dată, tânărul internațional român nu va mai avea nici o scuză în cazul în care nu se va impune.

Deși oficialii de la Genk au lăsat de înțeles că nu-l vor ceda în această iarnă pe Hagi junior, iată că belgienii s-au răzgândit. Pe ultima sută de metri a ferestrei de transferuri din ianuarie, Ianis a fost solicitat sub formă de împrumut până la vară de Glasgow Rangers, una dintre cele două super-puteri ale campionatului Scoției. Dacă britanicii vor dori să-l cumpere definitiv pe Hagi, atunci vor trebui să plătească aproximativ 5 milioane de euro, adică dublul sumei încasate de Viitorul de la Genk în urmă cu jumătate de an. Negocierile dintre scoțieni și belgieni s-au purtat rapid, iar Ianis a ajuns joi seară la Glasgow pentru vizita medicală și semnarea contractului.

Campionatul Scoției ar trebui să i se potrivească de minune lui Ianis. În afara derby-urilor cu Celtic, românul va avea în față echipe modeste și jucători atletici, dar limitați tehnic, context în care poate să-și etaleze calitățile. Astfel, dacă la Fiorentina (2016-2018) a avut scuza tinereții, iar la Genk a ajuns într-un moment de criză a campioanei Belgiei, cu schimbări de antrenori și de sisteme de joc, Ianis Hagi e acum în fața unei provocări cruciale pentru cariera sa. Mai exact, ori va exploda la Rangers, cu șanse de a face pași în față, inclusiv în Premier League, ori se va afunda în mediocritate și va accepta o nouă întoarcere acasă, cel mai probabil tot la Viitorul, clubul patronat de tatăl său.

Fost jucător de legendă la Liverpool și la naționala Angliei, Steven Gerrard (39 de ani) și-a început cariera de antrenor în 2018, atunci când a fost numit pe banca tehnică a „albaștrilor” de la Rangers. Pe plan intern, gruparea din Glasgow încearcă să revină la gloria de odinioară, ultimul titlu de campioană datând din 2011. De-atunci, Glasgow Rangers s-a confruntat cu mari probleme financiare, fiind și retrogradată în divizia a patra, pentru a se întoarce în prima ligă în 2016. În actuala ediție de campionat, noua echipă a lui Ianis e pe locul doi după 23 de etape, la numai cinci puncte de liderul Celtic, dar cu un meci mai puțin disputat.

Îl așteaptă „infernul” pe Ibrox ParkIanis Hagi va simți pe propria piele ardoarea cu care fanii lui Glasgow RangerS își susțin favoriții la meciurile de acasă, pe arena „Ibrox Park”. De altfel, chiar și atunci când a evoluat în ligile inferioare, Rangers a reușit să adune o medie de 30-40.000 de spectatori pe meci. „O să-i placă la nebunie acolo. Atmosfera e superbă, când intri pe teren, simți că plutești”, a declarat Dorin Goian, fostul fundaș care a jucat la Rangers în perioada 2011-2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net