Turişti în Danemarca. Vezi ce pot face tricolorii la Copenhaga cu 200 de euro pe zi!

foto_david_muntean_6.jpg

România încheie la Copenhaga nişte preliminarii ratate, iar meciul mai are un singur scop, cheltuirea a peste 100.000 de euro pe o excursie inutilă şi foarte scumpă
Foto: David Muntean

Tricolorii ştiu din Muntenegru că vor vedea Mondialul din 2018 la televizor, dar trebuie să joace de amorul artei şi ultima partidă, cea din Danemarca. Din visul de a ne răzbuna pe nordici pentru ce ne-au făcut în 2003 n-a mai rămas decât un meci fără miză, care poate fi speculat totuşi în scop turistic.

Cosmin Contra se află la prima lui deplasare din postura de selecţioner al României şi ce poate fi mai frumos decât atât? Nicio presiune pe rezultat, hotel de cinci stele, diurnă grasă şi posibilitatea de a vizita unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe continent. Sigur, noi deliram la începutul preliminariilor şi ne gândeam că acest meci va arăta altfel, cu calificarea pe masă şi cu Andone şi Stancu răzbunându-i pe Bratu şi Pancu. Nici măcar să influenţăm ceva în grupă nu mai avem ocazia, jocurile în grupă fiind cam făcute.

382_9065.jpg

Mica Sirenă, din Langelinje Pier, îi aşteaptă pe Contra şi pe băieţii lui
Sursa foto: visitcopenhagen.com

Polonia e la Mondial, iar Danemarca 90% la baraj. Şi dacă o învingem noi e nevoie ca Muntenegru să facă scor la Varşovia, ceea ce e puţin probabil. Realitatea e, deci, alta, dar nu trebuie să dezarmăm! Copenhaga e puţin cam rece în această perioadă a anului, doar 8 grade Celsius în termometre anunţate la ora jocului, dar la fel de frumoasă ca de obicei. Astfel, nu ne rămâne decât să explorăm urbea de la ţărmul Mării Baltice şi să ne bucurăm şi de altceva decât de fotbal. Copenhaga este un oraş foarte atractiv şi cu 200 de euro pe zi, cât e diurna fiecărui jucător în parte, ai multe uşi deschise.

Nu ne putem răzbuna pentru drama din 2003

Chiricheş şi compania pot vizita Grădinile Tivoli, Mica Sirenă şi Castelul Kronborg, sau pot face ce fac şi la Bucureşti, adică shopping. Cel mai mare mall din ţară, Stroget, se află la doi paşi de centru. Despre muzee şi săli de concerte nu are rost să vorbim! Nu ştim pe cineva la echipa naţională interesat de astfel de obiective turistice. Am avea ceva recomandări culinare, mai ales pentru eroul cu Kazahstan, Budescu. Acesta nu va găsi acolo sarmale şi mici, hamburgherul costă 30 de euro cu tot cu cartofi prăjiţi, iar o cola sare de 8 euro.

20770373_1527539320626029_7821136477024262545_n.jpg

Fabrica Carlsberg are porţile deschise pentru Budescu şi compania
Foto: Facebook

De bere e greu să te atingi, şi nu pentru că n-ar avea voie, ci pentru că nu găseşti sub 15 euro şi cunoaştem câţiva consumatori care ar avea nevoie de un supliment de diurnă pentru o burtă plină de Carlsberg. Tricolorii pot vizita însă celebra fabrică din cartierul Valby, unde degustările sunt gratis. Intrarea la meci o au liberă! Hai România!

141335_kronborg1_thomas_rahbek.jpg

Tricolorii pot vizita la Copenhaga Castelul Kronborg
Sursa foto: visitcopenhagen.com

Păstrăm emoţiile pentru Liga Naţiunilor

Jocul cu Danemarca va fi ultimul oficial pentru România până în septembrie 2018, când începe Liga Naţiunilor, o competiţie nou înfiinţată care oferă o şansă în plus calificării la Euro 2020. Dacă nici prin această invenţie nu ne apropiem de turneul final, atunci trebuie să aşteptăm startul preliminariilor propriu-zise, care vor începe în martie 2019. Grupa de Liga Naţiunilor din care va face parte România se va şti miercuri, 11 octombrie, după ultimul meci din preliminariile ruseşti. Până atunci, liber la amicale, în care suntem aşi, dar şi la vorbe goale, unde nu suntem mai prejos.

parken4.jpg

Măcar pe stadionul Telia Parken tricolorii vor intra gratis, pentru că au meci...semi-oficial
Foto: Facebook

w4uw56u.jpg

Totul e jucat în grupa noastră, Muntenegru păstrând doar şanse matematice de calificare la Mondialul din 2018. Polonia e deja în Rusia, iar noi vom încheia pe un lamentabil loc 4
Foto Click!
Loading...
 
 

Citește și