În Turcia e mai rău ca în Liga 1. Românii de la Karabuk sunt neplătiţi de cinci luni

grozav.jpg

Grozav s-a dus în Turcia ca să revniă la echipa naţională, dar a nimerit din lac în puţ
Foto: Răzvan Păsărică

Paul Papp, Valerică Găman, Cristi Tănase, Gicu Grozav şi Gabriel Torje au crezut că transferurile lor în prima ligă turcă reprezintă un mare pas înainte, cel puţin financiar. Din păcate, lucrurile au luat repede o întorsătură proastă, iar cei cinci conaţionali trăiesc la Karabuk un adevărat iad.

"Luna de miere" a durat foarte puţin pentru românii de acolo, iar totul s-a sucit în vară când combinatul siderurgic din oraş a retras finanţarea echipei de fotbal pentru că noii conducători nu sunt interesaţi de acest sport. Astfel, jucătorii şi staff-ul de la Karabuk au ajuns la cinci luni de zile fără salariu primit, ceea ce nu avea cum să nu se observe şi în randamentul echipei, care a pierdut ultimele şapte meciuri din campionat. Asta înseamnă automat ultimul loc în clasament, la şase puncte distanţă de zona salvării. Toţi românii din lot iau în calcul să plece la iarnă de la Karabuk, mai ales dacă problemele vor continua. Mai dramatică este însă situaţia antrenorului Tony Popovic, care a lăsat-o pe Western Sydney Wanderers, o echipă din însorita Australiem stabilă financiar, pentru o primă aventură europeană care se dovedeşte catastrofală.

A fost ceva în stilul Oţelul Galaţi, model pe care l-am tot văzut şi pe la alte echipe din Balcani. Nu mai în urmă de câţiva ani, Botev Plovdiv făcuse o nouă colonie de români în Bulgaria, pentru a-i lua faţa lui Ludogoreţ, dar echipa a dispărut total.

Loading...

Citește și