Torcidarii de la Coritiba au «pedepsit» clubul cu 30 de etape de suspendare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tribunalul superior de justiţie sportivă din Brazilia a suspendat formaţia Coritiba pentru 30 de meciuri şi a amendat-o cu 237.000 de euro, după incidentele violente care au avut loc în ultimul meci al echipei din sezonul trecut. Așa a sunat știrea în presa locală, anunț șoc care va paraliza la propriu activitatea clubului pentru ani buni de acum încolo.

Citește și

Violenţa ultraşilor ucide şi aduce puşcăria. S-a întâmplat în Serbia

Argentina le plăteşte ultraşilor drumul şi cazarea pentru Mondialul din Africa de Sud

Amploarea coregrafiei "distruge" duşmanul

Povesteşte-ne pe FORUMUL CLICK trăirile şi impresiile tale despre fenomenul ULTRAS

image

”Torcidarii” sunt fanaticii suporteri brazilieni, alții decât ”Barras Bravas”, adepți ai organizării galeriilor sub denumirea de torcidă. Aceștia se trag din aceași viță a suporterilor ”hinchadas” ai Argentinei, utrași europeni și ”hooligans” englezi. Activitatea torcidarilor se concentrează pe utilizarea de torțe, a steagurilor imense, dar și pe o încurajare reală a favoriților. În cazul în care echipa joacă slab, indiferent de scor, fanii huiduie formația idolatrizată, jucătorii încercând tot timpul să schimbe maniera pentru a ieși din gura suporterilor.

simeon stalpnicul png

”Imperio Alviverde” (Imperiul Alb-verde) sunt ”nebunii” Coritibei, cei care fac spectacol la fiecare joc al favoriților pe teren propriu. Același lucru se dorea și la ultima etapă a acestui sezon din prima ligă, un meci de care pe care, o finală la lupta pentru retrogradare în compania celor de la Fluminense. Doar succesul Coritibei aducea evitarea picajului în liga secundă.

simeon stalpnicul png

Meciul a debudat cu un spectacol extraordinar în tribunele arhipline, torcidarii mutând arena ”Couto Pereira” centimetrii buni din loc. Din nefericire pentru ziua care se dorea a fi una ”răsuflării ușurate”, gazdele au terminat la egalitate meciul cu Fluminense, scor 1-1, de aici pornind și valurile puternice de violențe de pe terenul de joc. Echipa a retrogradat în liga a doua, iar suporterii ”Imperiului Alb-verde” au invadat terenul pentru a se război cu polițiștii.

simeon stalpnicul png

S-au folosit bastoane, bare de fier şi scaune, pentru a ataca jucătorii şi arbitrii. Au avut loc incidente grave cu forţele de ordine, clubul nereușind să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de evenimente.

simeon stalpnicul png

La scurt timp după incidentele grave de pe arena ”Couto Pereira” a venit și decizia teribilă pentru durii Coritibei. În 2010, în liga a doua nu vor putea să-și încurajeze echipa timp de 30 de etape din cele 38 ale sezonului, clubul fiind suspendat pe toată această perioadă. Aproape sigur, în cele opt etape rămase, Coritiba nu va reuși să strângă destule puncte pentru a evita retrogradarea în eșalonul al treilea, un adevărat purgatoriu pentru ”imperialiștii alb-verzi”.

simeon stalpnicul png

De asemenea, Coritiba nu are voie nici în Cupa Braziliei, singura competiție în care vor putea să apară de la cap la coadă fiind campionatul local al statului Parana. Vor trece mulți ani până când Coritiba și fanaticii lor vor reveni pe prima scenă a Braziliei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net